Mireia Suelves, voluntària d'equinoteràpia

Mireia Suelves, voluntària d'equinoteràpia

Resum: 

Aconseguir que l'equinoteràpia estigui a l'abast de tothom és l'objectiu de l'associació ACADE, on la Mireia Suelves fa de voluntària des de fa gairebé 9 anys. Per ella, el voluntariat es defineix pels somriures dels nens que ajuda a muntar a cavall i pel color esperança.

Mireia Suelves

Edat: 29 anys

Entitat: ACADE (Associació Catalano-Argentina d'Equinoteràpia)

Quants anys portes fent voluntariat?

Gairebé 9 anys.

Per què vas decidir fer aquesta col·laboració?

Perquè vaig descobrir la importància i la gran utilitat de les teràpies eqüestres en la intervenció amb persones amb discapacitat. I em vaig adonar que aquesta modalitat terapèutica era una teràpia elitista lluny de les possibilitats de la població, que no se'n podria beneficiar degut als seus alts costos. A ACADE treballem amb un gran suport dels voluntaris de l'associació per tal que aquestes teràpies estiguin a l'abast de tothom qui ho necessiti sense importar-ne la condició social i/o econòmica.

Ens pots dir una paraula que defineixi el voluntariat?

Somriures.

Quina banda sonora posaries al teu voluntariat?

"Color esperanza", de Diego Torres.

La millor experiència amb què t'has trobat fent voluntariat?

La millor vivència és veure com els nens fan progressos en les seves dificultats i saber que vénen feliços i motivats per muntar a cavall. Un cas que em va impactar molt va ser el d'una nena amb una malaltia catalogada com a "rara" de la que els metges deien que mai arribaria a caminar. Avui, amb 12 anys, aquesta nena és capaç de caminar fins a 10 o 15 passes sense ajuda!

Què t'aporta el voluntariat i què aportes a la societat a través del voluntariat?

El voluntariat m'aporta vivències personals i experiències relacionades amb la meva formació i àmbit professional. Crec que a través del voluntariat aporto a la societat la possibilitat de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, sense que el nivell econòmic sigui un inconvenient.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou