Roger Buch: Adaptar la visió estratègica a les possibilitats de l'entitat i preguntar-se per què fem el que fem

Roger Buch: Adaptar la visió estratègica a les possibilitats de l'entitat i preguntar-se per què fem el que fem

Resum: 

Roger Buch, director del projecte Xarxanet.org, ens explica quins són, segons ell, els reptes de futur de l'associacionisme i el voluntariat.

Adaptar la visió estratègica a les possibilitats de l’entitat

Estratègia és preguntar-se com volem que sigui la nostra entitat d’aquí uns anys i com ho farem per aconseguir-ho. És molt important que cada entitat pugui decidir quin nivell de reflexió estratègica pot tenir. Algunes vegades podrem elaborar un gran pla estratègic, fet de manera participativa amb tots els nivells de l’entitat i hi podrem dedicar molts esforços i setmanes de treball. En els casos que això no sigui possible, però, no podem deixar de fer reflexió estratègica. L’haurem de saber acotar en espais més concrets i adaptar-la a les necessitats i mida de la pròpia entitat.

Preguntar-se per què fem les coses que fem

No cal fer-ho cada dia, però de tant en tant és saludable aturar-se i preguntar si les activitats que fa la nostra associació tenen sentit. Les fa algú més i millor que nosaltres? Passaria res greu si es deixessin de fer? Les fem per "tradició" o perquè realment donen resposta a la nostra missió? Els motius que van portar a fer aquesta activitat, continuen existint? Podria ser que les féssim per donar "satisfacció" als que les realitzen i no als "teòrics beneficiaris"? Es podria aconseguir millors resultats fent, senzillament, altres activitats?

Torna a la pàgina dels reptes de futur

Afegeix un comentari nou