Polítics japonesos utilitzant Hangouts de Google per xatejar amb els votants

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Polítics japonesos utilitzant Hangouts de Google per xatejar amb els votants

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

Els caps de llista de les últimes eleccions primàries japoneses van participar en un Hangouts per contactar amb els seus possibles votants. En les últimes eleccions catalanes no s'ha utilitzat aquest servei.

Aquella dita que deia que els japonesos ho copiaven tot no és ben bé certa. En algunes coses és possible que a l'altre part del món hagin innovat més que ells, però en la qüestió tecnològica és impossible que els hi hagin passat la mà per la cara. Encara més en el camp de la tecnologia de consum i oci. Una prova d'aquesta afirmació és la recent utilització del servei de Hangouts de Google per a les últimes eleccions generals celebrades fa quinze dies.

Els vuit líders dels principals partits que es presentaven a les eleccions van participar cada un en una videoconferència amb els seus possibles votants. Els votants feien les preguntes i els candidats responien obertament amb la possibilitat que tothom ho pogués sentir. Per a realitzar aquesta acció es va crear una etiqueta traduïda com a "#parlaambelspolítics" i la gent va començar a utilitzar-la massivament. L'experiment va ser tot un èxit.

A diferència del Japó, en les últimes eleccions del Parlament de Catalunya, no es va realitzar cap mena d'acte similar. Sembla que Catalunya i l'estat espanyol continuen estancats amb els debats televisius, quan potser les preguntes dels electors són molt més importants que les guerres dialèctiques que es formen en els platós.

Font d'informació: Google blog.

Afegeix un comentari nou