Dia Mundial de l'Alimentació 2014

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Dia Mundial de l'Alimentació 2014

Resum: 

2014 és "l'Any Internacional de l'Agricultura Familiar", tema que centrarà el dia Mundial de l'Alimentació d'enguany. D'aquesta manera es vol ressaltar la important contribució dels agricultors familiars a la seguretat alimentària mundial.

Des de l’any 1945, cada 16 d’octubre es celebra el Dia Mundial de l'Alimentació, que commemora la creació de la FAO (l’Organització de les Nacions Unides per l’Agricultura i l’Alimentació).

El tema del Dia Mundial de l'Alimentació de 2014 "Alimentar el món, tenir cura del planeta" s'ha triat per promoure la sensibilització sobre l'agricultura familiar i els petits agricultors. D'aquesta manera la FAO vol centrar l'atenció mundial en l'important paper de l'agricultura familiar per a l'eradicació de la fam i la pobresa, la consecució de la seguretat alimentària, la millora de la nutrició, la millora dels mitjans de vida, l'ordenació dels recursos naturals, la protecció del medi ambient i l'assoliment del desenvolupament sostenible.

El Dia Mundial de l'Alimentació d'enguany vol posar en relleu els desafiaments als quals s'enfronten els agricultors familiars en diferents contextos socials, econòmics i ecològics. La FAO vol així ressaltar la importància d'identificar i implementar les polítiques adequades per ajudar als camperols familiars, i d'aquesta manera, millorar la seva productivitat i garantir el seu accés i ús dels recursos naturals.

Afegeix un comentari nou