Més 'Dilluns dels Drets Humans', a més de 'Sobre moviments socials, estatut, i sobirania'

Més 'Dilluns dels Drets Humans', a més de 'Sobre moviments socials, estatut, i sobirania'

Resum: 

Escòcia i Irlanda a Gran Bretanya, Flandes i Valònia a Bèlgica, altres moviments a l'Europa de l'Est, Euskadi i Catalunya a Espanya... L'identitat sobiranista a Europa gasta tinta. Justícia i Pau ens ha proposat un debat sobre el tema. 'La sentència sobre l'Estatut de Catalunya', que ha obert un nou curs del cicle de conferències de l'entitat: "Els Dilluns dels Drets Humans".

Després que el Tribunal Constitucional hagi anul·lat o interpretat restrictivament nombrosos preceptes de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, cal una profunda reflexió eticopolítica. L’Estatut va ser proposat per una àmplia majoria del Parlament català i va ser aprovat en referèndum a Catalunya amb més del 70% dels vots favorables. Per tant, constitueix una expressió evident de la voluntat del poble de Catalunya d’un major reconeixement de la seva personalitat nacional i d’un major nivell d’autogovern.

Ens expliquen: “Tenint en compte el dret a la lliure determinació dels pobles, reconegut pel dret internacional, de quina manera es pot reclamar i obtenir el respecte per part de l’Estat espanyol d’aquesta voluntat del poble català?”

El 4 d'octubre comença un nou curs del cicle de conferències "Els Dilluns dels Drets Humans". Des de l'any 1998, Justícia i Pau i el Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia (Fundació Lluís Espinal), amb el suport de la Regidoria de Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona, organitzen aquest cicle de conferències amb l'objectiu de donar a conèixer, debatre i reflexionar sobre problemàtiques que comporten vulneracions o dificultats per als drets humans arreu del món.

Aquestes conferències es fan el primer dilluns de cada mes i pretenen escoltar experts i persones o organitzacions que actuen en relació amb la realitat objecte de cada sessió.

La primera sessió ha tingut lloc el 4 d'octubre portant per títol "Després d'una sentència: Catalunya i el dret a la lliure determinació dels pobles", a càrrec de:

  • · Josep Ma. Vallès, catedràtic de Ciència Política de la UAB
  • · Fèlix Martí, president honorari de la UnescoCAT

Totes les sessions tenen lloc a les 19 h, a la seu de Cristianisme i Justícia (c/Roger de Llúria, 13). L'entrada és lliure i no cal inscripció prèvia.

Afegeix un comentari nou