El Tribunal Suprem torna a reconèixer la invasió de competències per part de l’Estat en l’àmbit de subvencions de serveis socials

Autor/a: 
Víctor García

El Tribunal Suprem torna a reconèixer la invasió de competències per part de l’Estat en l’àmbit de subvencions de serveis socials

Autor/a: 
Víctor García

Resum: 

El Tribunal Suprem ha donat la raó a la Generalitat i ha reconegut la invasió de competències en les subvencions de la Secretaria d’Estat de Serveis Socials, Famílies i Discapacitat.

El Tribunal Suprem ha anul·lat l’Ordre TAS/421/2008 que establia les bases reguladores de la concessió de subvencions sotmeses al règim general de subvencions de la Secretaria d’Estat de Serveis Socials, Famílies i Discapacitat al considerar que vulnerava les competències exclusives de la Generalitat en matèria de serveis socials.

Una nova sentència del Tribunal Suprem dóna la raó a la Generalitat i reconeix la invasió de competències per part de l'Estat.

La sentència del Tribunal Suprem ha estimat el recurs de cassació del Govern de la Generalitat al reconèixer que l’any 2008 el Ministerio de Trabajo y Asuntos Sociales va envair competències de la Generalitat de Catalunya. Al mes de novembre de 2011, el Tribunal Constitucional també va estimar el conflicte positiu de competència promogut per la Generalitat contra la mateixa convocatòria de subvencions de l’any 2005. El TC en aquell moment va reconèixer la competència de la Generalitat en tots aquells aspectes relacionats amb la tramitació, resolució, pagament, control, responsabilitat i reintegrament de les ajudes.

El conseller de Benestar Social i Família es preguntava “quantes sentències ens calen per què el Govern de l'Estat respecti les nostres competències?" en al·lusió també a la sentència que fa uns mesos va dictar el mateix òrgan judicial on reconeixia la competència de la Generalitat en la tramitació i gestió de les subvencions provinents de l’assignació del 0,7 de l’IRPF.

El conseller Josep Lluís Cleries, va aprofitar la reunió a Madrid de la Conferència Sectorial d’Assumptes Socials per recordar a la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, que hi ha una nova sentència del Tribunal Suprem que dóna la raó a la Generalitat i reconeix la invasió de competències en les subvencions de la Secretaria d’Estat de Serveis Socials, Famílies i Discapacitat, i per reclamar el seu compliment.

Afegeix un comentari nou