Jornada sobre dades personals i drets d’imatge

Persona teclejant un ordinador. Font: kienyke.com
El Prat de Llobregat
Dilluns, 19/10/2015

Suport Associatiu realitzarà una jornada en la que explicarà quines són les obligacions de les associacions envers aquesta temàtica i quina deu ser la seva actuació per poder adequar-se a la normativa vigent.

En el món globalitzat en el que vivim la transmissió d’informació és un fet. No obstant, existeix informació que és considerada d’especial protecció, com és el cas de les dades personals i la pròpia imatge. En aquest sentit opera la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, que vetlla per a que se’n faci un ús adequat d’aquestes dades, protegint al seu torn als titulars d’aquestes dades contra possibles intromissions.

Així doncs, en tant que les associacions poden ser posseïdores de dades personals (ja sigui dels seus associats, usuaris, donants, voluntaris, menors, etc.), cal que sàpiguen quines són les precaucions que han de seguir en el tractament d’aquestes, al temps que coneixen les obligacions imposades per la pròpia llei.

Cases d’en Puig serveis de ciutadania (Ajuntament del Prat), de la mà de Suport Associatiu ofereix el proper dilluns 19 d’octubre una jornada on s’explicarà el marc legislatiu en el que ens trobem. En aquesta es farà especial èmfasi en les obligacions que tenen les associacions en el tractament de dades personals i drets d’imatge, per així posteriorment poder explicar quin ha de ser el procediment a seguir, per actuar acorda amb la legislació vigent.

Aquesta jornada va adreçada a tots els responsables i membres d’entitats del municipi del Prat de Llobregat i tindrà lloc al Cèntric Espai Cultural. La sessió començarà a les 19.00h i té prevista una durada de 2 hores, on es tractarà la temàtica des d’una vessant teòrica i pràctica.

Per poder assistir caldrà fer la inscripció per mitjà de correu electrònic a formacio@entitatsdelprat.cat

Data: 

Dilluns 19 oct

Hora: 

19:00

Organitzador: 
Cases d'en Puig
Correu electrònic de l'organitzador: 
formacio@entitatsdelprat.cat