Taller de Realitat Virtual Immersiva i Educació

Taller de Realitat Virtual Immersiva i Educació
Dijous, 26/11/2015

L'Associació Espiral, Educació i Tecnologia, amb la col·laboració de la Universitat Oberta de Catalunya, han organitzat pel dia 26 de novembre aquest taller de realitat virtual.

Aquest taller està centrat en com es pot aprofitar la Realitat Virtual Immersiva dins un context educatiu i quines eines hi han que possibiliten aquesta realitat virtual. Moltes d'aquestes eines de Realitat Virtual Immersiva són aplicacions de dispositius mòbils que permeten crear un entorn virtual. La Realitat Virtual Immersiva és un tipus de realitat virtual on l'usuari percep visualment un ambient tridimensional.

Organització del Taller:

  • Introducció i presentació.

  • Precedents de la VR immersiva actual. Diferències entre Realitat Virtual (VR) i Realitat Augmentada (AR). Principals dispositius/visors VR al mercat.

  • El cas de Google Cardboard. Especificacions i recursos.

  • Recomanacions essencials a tenir en compte vers l’ús d’aquest tipus de visors.

  • Pràctica I: Muntatge pas a pas del nostre propi dispositiu cardboard per VR.

  • Pràctica II: Exploració de diverses apps de VR suggerides, de diferents temàtiques i graus d’interactivitat.

  • La creació d’aquesta mena de continguts i experiències. Algunes pistes.

Requisits tècnics:

  • És necessari disposar d’un Visor cardboard. Si no en teniu, podreu adquirir el material abans de l’inici de la sessió: 6€ (kit muntatge visor cardboard, que cada participant es durà a casa per a poder seguir profunditzant).

  • Vine amb el teu mòbil smartphone. Especificacions tècniques recomanables: Sistema operatiu Android igual o superior a 4.1+, o bé iOS. Dimensions pantalla d’entre 4 i 5.5 polzades. Amb giroscopi i acceleròmetre (la majoria d’smartphones actuals hi compten).

  • Si disposes d’auriculars pel teu mòbil, porta’ls també, per gaudir encara més de l’experiència.

Recomanacions:

  • No són necessaris coneixements previs.

  • Recomanacions vers la salut: No patir cap tipus de malaltia neurològica. Manipularem 2 petits imans (aspecte a tenir en compte per persones amb marcapassos).

Formadora: Alicia Cañellas (@acanelma). Llicenciada en Pedagogia per la UB. Especialista en gestió de projectes formatius, creació de continguts didàctics i disseny de metodologies educatives, de component tecnològic i innovador. Desenvolupa les seves àrees d’expertise, des de 2006, com a CEO a . A inicis de 2015, ha co-fundat el projecte All VR Education, una iniciativa centrada en el tàndem “Realitat Virtual i Educació” que ofereix diferents serveis dins d’aquests àmbits (@all_VR_edu).

Web de consulta o de referència o per a saber més sobre la temàtica

Alicia Cañellas (@aCanelma): http://www.acanelma.es

Projecte “All VR Education” (Realitat Virtual i Educació): http://www.allvreducation.com

Web del dispositiu Google Cardboard: https://www.google.com/get/cardboard/

Data i lloc de realització:

26 de Novembre de 2015 (de 18h a 20h)

Sala 1H, a la seu de la UOC del 22@

Lloc: Rambla del Poblenou 156.

08018 Barcelona

Per a assistir a aquest taller només cal realitzar la inscripció a partir del següent formulari (inscripció oberta fins el día abans de la realització del taller).

L’accés a aquesta sessió és obert. L’aforament és limitat. Els socis i sòcies d’Espiral tenen preferència a la inscripció.

La confirmació de las persones assistents s’establirà per ordre d’inscripció i es comunicarà per correu electrònic uns dies abans de la data de la sessió.

Si us heu inscrit i no podeu assistir us agrairem que ens ho comuniqueu enviant un correu a autoformacion@ciberespiral.org

Data: 

Dijous 26 nov

Hora: 

18:00

Organitzador: 
Ciberespiral
Correu electrònic de l'organitzador: 
secretaria@ciberespiral.org