Què cal saber sobre assegurances i responsabilitats en el moviment associatiu?

Imatge d'una sala de reunions buida. Font: xarxanet.org
Viladecans
Dimecres, 24/02/2016

L’Ajuntament de Viladecans organitza un curs en el que s’explicaran quines són les obligacions legals que tenen els membres de la Junta Directiva, al temps que ho relaciona amb la necessitat d’adquirir una assegurança de responsabilitat civil.

El Llibre tres del Codi Civil de Catalunya disposa que les Associacions responen pels danys que l’òrgan de govern, els membres d’aquest o altres representants causin a terceres persones, per acció o omissió, en el compliment de les funcions que tenen encomanades.

D’aquesta manera, en tant que l’Associació té atribuïda aquesta responsabilitat, és possible que aquests danys es materialitzin en una reclamació econòmica que l’Associació, per imperatiu legal, haurà de fer front. Per tant, és molt adient disposar d’una assegurança de responsabilitat civil que doni cobertura a aquests riscos.

En aquest sentit l’Ajuntament de Viladecans ofereix un curs en el que es pretén resoldre tots els dubtes referents als tipus d’assegurances existents i a la necessitat o no de contractar-la.

El curs és presencial i es tractarà des d’una visió teòrica com pràctica. Aquest, està adreçat a qualsevol que tingui interès en la temàtica, però especialment persones dirigents, responsables, coordinadors/es d’entitats i membres de la junta directiva.

Les sessions es realitzaran al Casal de Barri Montserratina, el dia 24 de febrer, de 18.00 a 21.00 hores. Per assistir caldrà inscripció prèvia al següent enllaç.

Data: 

Dimecres 24 febr

Hora: 

18:00

Organitzador: 
Ajuntament de Viladecans