"Tots junts fem pinya", jornada sobre les malalties minoritàries

 Font:
Barcelona
Dilluns, 29/02/2016

El proper dilluns 29 de febrer tindrà lloc aquesta Jornada a la Facultat de Medicina de la UB, Hospital Clínic de Barcelona, en motiu del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries.

El dia 29 de febrer, Dia Mundial de les Malalties Minoritàries, s'organitza aquesta Jornada de 9:30h a 14:30h a la Facultat de Medicina de la UB.

Actualment existeixen més de 7.000 malalties minoritàries que afecten a 5 de cada 10.000 persones. A Catalunya aquestes afecten a 400.000 ciutadans i la majoria d'elles, un 80%, són d'origen genètic.

L’existència de tantes malalties, amb pocs pacients per a cadascuna, les fanpoc conegudes també per als professionals de la medicina. Sovint el pacient i les seves famílies han de passar per desenes de proves i visitar nombrosos especialistes fins a tenir un diagnòstic definitiu. Són malalties greus o molt greus, cròniques i generalment degeneratives. Tot i que en la majoria dels casos no existeix un tractament definitiu, sí que es pot aconseguir una millora en la qualitat i esperança de vida d’aquests pacients.

Data: 

Dilluns 29 febr

Hora: 

09:30

Organitzador: 
FECAMM