Periodisme en la construcció de pau

Periodisme en la construcció de pau. Font: SCI Catalunya
Barcelona
Dimecres, 15/03/2017

Aquest acte tindrà lloc el 15 de març a Barcelona i pretén reflexionar sobre el paper dels mitjans de comunicació en la construcció de pau. S'hi presentarà l'informe sobre la cobertura mediàtica del conflicte entre Palestina i Israel.

Servei Civil Internacional de Catalunya i el Grup de periodistes Ramon Barnils organitzen aquest acte, que tindrà lloc dimecres 15 de març, a les 19.00 hores, a la seu de LaFede.cat, a Barcelona.

Hi donaran a conèixer les conclusions de l'informe que han elaborat analitzant la cobertura mediàtica del conflicte Palestina - Israel als principals mitjans de premsa i audiovisuals a Catalunya. En la línia del treball de sensibilització i educació per la pau, han volgut analitzar el paper dels mitjans en el conflicte, per veure si la seva pràctica contribueix a construir la pau, o a l'inrevés, a agreujar el conflicte.

L'informe analitza les informacions de diversos mitjans catalans i de l'estat espanyol que han parlat del conflicte des de l'1 d'abril de 2015 al 30 de setembre de 2016. Han estat un total de 747 peces periodístiques. A l'acte del 15 de març presentaran públicament les conclusions d'aquest informe i es plantejaran els reptes dels mitjans de comunicació en la resolució dels conflictes i en la construcció de pau.

Programa

Presentació de l'informe sobre la cobertura mediàtica del conflicte Palestina-Israel als mitjans de comunicació
a càrrec de Maria Manyosa i Sergi Franch del Grup Ramon Barnils

Introducció del periodisme en la construcció de pau
a càrrec de Xavier Giró, periodista i professor de la UAB

Taula rodona moderada per Laia Altarriba del Grup de periodistes Ramon Barnils amb

  • Isabel Galí excorresponsal de TV3
  • Josep M. Royo de la Fede.cat
  • Cristina Mas del diari Ara
  • Joan Cañete d'El Periódico de Catalunya
Data: 

Dimecres 15 març

Hora: 

19:00

Organitzador: 
SCI Catalunya
Correu electrònic de l'organitzador: 
comunicació@sci-cat.org