Estrena del documental "Viure al límit"

Estrena del documental "Viure al límit"
Barcelona
Dijous, 23/03/2017

El documental aborda a través dels personatges diferents etapes en la vida d’una persona amb intel·ligència límit, des de la infància fins a la vellesa.

L’Associació acidH i Càmeresiacció presenten el documental social "Viure al límit", una peça de 60 minuts que relata com viuen diferents persones amb intel·ligència límit (IL) en un sistema social que demanda de forma flagrant ser persones productives i com s’enfronten a un entorn tan competitiu.

L’objectiu és, d’una banda, proporcionar un espai de creació participativa i treball comunitari inclusiu mitjançant la tècnica audiovisual. De l’altra, posar l’altaveu en els protagonistes de les històries, fent difusió i transmissió de valors de manera directa, en primera persona i sense intermediaris. D’aquesta manera, es busca oferir noves vies d’expressió que siguin atractives per a aquest col·lectiu i que els serveixin per compartir les seves inquietuds i pors de manera col·lectiva.

Per aconseguir aquest objectiu, la peça se centra en les diferents etapes que ha de passar qualsevol persona durant la seva vida: l’escola, l’institut, l’entrada al mercat laboral, les relacions de parella, l’oci, l’arribada de certes responsabilitats, la maduresa, la jubilació, etc. Amb aquest recorregut es mostra subtilment com els canvis més quotidians, a priori insignificants, suposen un gran esforç per a persones que viuen “etiquetades” sota aquesta condició.

Al documental hi han participat 6 persones usuàries d’acidH que, convertits en autors i protagonistes alhora, expressen com se senten, què els preocupa i com els agradaria abordar al documental la intel·ligència límit. Entre tots, fan visibles les diferents sensibilitats, opinions, nivells d'afectació en cada problemàtica i formes de fer-hi front.

Data: 

Dijous 23 març

Hora: 

20:00

Organitzador: 
Càmeresiacció