Dia Internacional del Poble Gitano

Cartell Dia Internacional del Poble Gitano Viladecans 2017.
Viladecans
Dijous, 06/04/2017 fins Divendres, 07/04/2017

L'Associació Cultural Gitana de Viladecans ha organitzat una setmana cultural al voltant del 8 d'abril, els dies 4, 5, 6 i 7 d'abril a la ciutat.

El 8 d'abril és el Dia Internacional del Poble Gitano. Per entendre la importància d'aquesta data cal saber la història dels gitanos/es o roma, així com el procés del moviment polític gitano. Aquest va començar a finals del segle XIX a Europa, i fou truncat durant la Segona Guerra Mundial, amb el Porrajmos -genocidi del poble gitano-. Mica en mica fou représ fins a culminar amb el Congrés Internacional Gitano, el 8 d' abril de 1971, a Londres, on es van establir diferents elements identitaris com la bandera, l'himne "Gelem, Gelem" i la celebració del dia internacional.

Per celebrar l'efemèride i recordar els i les avantpassades, tot reivindicant un homenatge anual a les víctimes de l'holocaust gitano, l'Associació Cultural Gitana de Viladecans ha organitzat una setmana cultural al voltant del 8 d'abril, els dies 4, 5, 6 i 7 d'abril a la ciutat.

El dijous, 6 d'abril (16:30-18:30h), l'Ateneu de les Arts de Viladecans acollirà la projecció del documental "El poble gitano a Catalunya", amb un col·loqui posterior. I el divendres, 7 d'abril, de 19h a 20:30h, el Passeig de Ponent serà l'escenari d'una obra de teatre amb la col·laboració de la Comunitat Evangèlica de Viladecans.

Data: 

Dijous 06 abr

Hora: 

16:30

Organitzador: 
Associació Cultural Gitana de Viladecans