L’apoderament de les dones, una eina per al lideratge i l’emprenedoria

L’apoderament de les dones, una eina per al lideratge i l’emprenedoria
Granollers
Dijous, 01/06/2017

Social.cat organitza una trobada per reflexionar sobre l'emprenedoria femenina, conèixer exemples de projectes d'èxit liderats per dones i debatre sobre el paper de la dona en el món laboral.

El mitjà digitalSocial.cat ​i la seu de la ​UVic-UCC​ a Granollers, impulsen el cinquè col·loqui ​Socialitzant sota el títol "L’apoderament de les dones, una eina per al lideratge i l'emprenedoria". Aquest és l'últim col·loqui d’un cicle de quatre xerrades programades durant el primer semestre del 2017, que la UVic-UCC i Social.cat van iniciar el mes de febrer.

L’objectiu de la trobada és reflexionar amb entitats, tècnics, professionals i experts sobre el paper de la dona en el món laboral, l'emprenedoria femenina i la conciliació.

El context de la jornada

Les dones cobren, actualment, entre un 16% i un 26% menys de salari que els homes, segons les darreres dades del Govern. A més, la gran majoria de persones que treballen a temps parcial (75%) són dones i aquestes manifesten que no ho fan com a tria, sinó perquè no han trobat altre lloc de treball, o no tenen possibilitat de conciliar els horaris familiars amb els laborals.

En l’àmbit universitari, el 60% dels estudiants que surten de les universitats són noies, i els resultats acadèmics de les noies són superiors als dels nois en tots els nivells formatius. Ara bé, malgrat ser majoria les dones que es llicencien a les universitats, a mesura que els nivells professionals pugen, les dones van desapareixent. I fins i tot en els àmbits de treball són majoria, però no passen d’un 20% de mitjana en els espais directius.

Davant d’aquesta situació, es posarà sobre la taula exemples de projectes d’èxit liderats per dones i desgranarà tots els motius que fan que, avui en dia, la majoria de projectes no estiguin liderats per dones. Tanmateix, intentarà buscar estratègies per revertir aquesta situació.

Els ponents

Per abordar aquesta temàtica complexa, el Social.cat ha convidat quatre ponents d’àmbits diferents per donar diferents visions d’aquesta realitat.

Ada Parellada, xef del restaurant Semproniana.

Ana Pérez-Quintana​, directora de la Unitat d’Igualtat i investigadora del grup de recerca Emprèn de la UVic-UCC.

Clara Guasch Fortuny​, codirectora de Femmefleur SCCL

Glòria Aubert​, coordinadora d’emprenedoria social de la Fundació Surt.

L'entrada a l'acte és lliure i gratuïta però, aquelles persones que vulguin obtenir gratuïtament un dossier informatiu caldrà que formalitzin la seva inscripció al següent enllaç.

Data: 

Dijous 01 juny

Hora: 

19:00

Organitzador: 
social.cat