Diàleg i pantalles obertes: Imatge participativa, el refugi en primera persona

Diàleg i pantalles obertes: Imatge participativa, el refugi en primera persona
Barcelona
Dissabte, 17/06/2017

La jornada té l'objectiu de compartir eines sobre metodologies participatives i inclusives per treballar en imatge i comunicació del dret al refugi.

El Centre de Fotografia i Mitjans Documentals de Barcelona (CFD) organitza l'activitat “Imatge participativa, el refugi en primera persona” en motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades.

A través de l'experiència de #TransitTales, projecte de fotografia participativa amb persones migrants o refugiades, els assistents podran gaudir d'un logbook, una eina artística dissenyada amb la intenció d'oferir una oportunitat a cada participant de donar testimoni des de la pròpia experiència per a convertir-se en transmissor d'imatges i missatges. Els participants compartiran des d’experiències fins a la seva visió sobre el refugi.

A més, es realitzarà el debat “Diàleg i pantalles obertes: Imatge participativa, el refugi en primera persona” sobre la realitat del refugi a Barcelona, partint del punt de vista de persones refugiades. L’objectiu és compartir eines sobre metodologies participatives i inclusives per treballar en imatge i comunicació del dret al refugi. En la xerrada es presentaran els projectes:

  • "Somnis Refugiats", projecte de fotografia participativa dirigit i dissenyat pel fotògraf Héctor Mediavilla, en el que s'utilitzen la fotografia, el vídeo i la intervenció plàstica com a eines d'expressió personal i col·lectiva.
  • Transit Tales, projecte de col·laboració en l'àmbit europeu que sorgeix de la necessitat de qüestionar-se la imatge que es mostra de les persones en situació de demanda d’asil a Europa a partir de diferents accions, trobades i tallers de fotografia participativa a Barcelona, París, Berlín i Brussel·les.

Finalment es duran a terme uns grups de treball sobre eines i metodologia “Espai amb la metodologia de facilitació open space”. D’aquesta manera es compartiran idees de les possibilitats en comunicació i sensibilització de difondre històries de persones refugiades explicades en primera persona i de maneres de portar dinàmiques participatives en els grups.

Data: 

Dissabte 17 juny

Hora: 

18:00

Organitzador: 
CFD Barcelona