Conflictes bèl·lics i educació

Conflictes bèl·lics i educació

Resum: 

Dos ítems en contradicció, ens recorda Save the Children, que alerta de la manca d'escolarització de la majoria de nenes i nens de Líbia amb motiu de la situació al país. Més de 3 mesos des de l'inici de l'operació de l'OTAN, els infants estan perdent un període crucial de la seva formació. Escoles, “tancades per conflicte bèl·lic”.

Alguns d'aquests infants es beneficien de les actuacions de Save the Children i el Fons de Nacions Unides per la Infància, que donen suport a tallers per nens i nenes en algunes zones del país, especialment allà on la població s'ha vist obligada a desplaçar-se, a l'est. I Save the Children, citant fonts del país, fa esment de les conseqüències psicosocials, pels nens, de la des-escolarització. Al pas en què es desenvolupa el conflicte, Save the Children alerta que la impossibilitat d'obrir les escoles al setembre agreujarà el problema.

Save the Children explica que l'escolarització ajuda als infants a superar les seqüeles d'un conflicte. Ara, per exemple, moltes escoles de Benghazi serveixen d'allotjament a famílies desplaçades. I molta població té por de portar els nens i nenes a les escoles encara obertes.

Podeu llegir sobre la tasca i l'alerta de Save the Children sobre Líbia en aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou