Cicle de conferències sobre racisme i educació: I tu, per què ets racista?

Cicle de conferències sobre racisme i educació: I tu, per què ets racista?
Dimecres, 02/12/2020 fins Dimecres, 03/03/2021
(En línia)

Un cicle dirigit a totes les persones que s’estiguin formant per ser futurs docents, a professionals de l'educació formal i no formal i a tothom que estigui interessat a conèixer, millorar, enfortir i incorporar la praxis antirracista.

La Universitat de Lleida, la Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida, CGT Lleida i Mares Contra el Racisme han organitzat el cicle de conferències sobre racisme i educació ‘I tu, per què ets racista?’, una proposta formativa que té com a objectiu posar el sistema educatiu davant el mirall per analitzar la seva praxi actual, millorar-la i incorporar pràctiques educatives que siguin antirracistes.

Es tracta d’un curs dividit en 6 sessions que compta amb persones expertes de diferents col·lectius minoritzats, que des de diferents àmbits professionals analitzen l’escola i la praxis educativa per generar debat, reflexió i una mirada col·lectiva i individual sobre la professió i la institució.

La formació, que es pot seguir en línia, va començar el passat 21 d’octubre però encara queden tres sessions diferents (totes comencen a les 18:00 h):

  • 2 de desembre: ‘Y tú, ¿por qué eres negro?’. Amb Rubén H. Bermúdez, fotògraf i docent, cofundador de Espacio Afroconciencia’.
  • 17 de febrer: ‘Escoleta antirracista, l’antirracisme des de baix’. Amb Maria Ngolong i Adrián Ponce, membres del Espacio del Inmigrante.
  • 3 de març: ‘Activisme estètic com a forma de resistència’. Amb Desirée Bela–Lobedde, escriptora, columnista i activista afrofeminista.
Data: 

Dimecres 02 des

Hora: 

18:00

Organitzador: 
Universitat de Lleida, Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida, CGT Lleida i Mares Contra el Racisme
Correu electrònic de l'organitzador: 
ice.fp@udl.cat