Exposició "La frontera Sud, a l'ombra del Nord"

Fotografies de l'exposició "La frontera Sud, a l'ombra del Nord"
Vilafant
Dilluns, 01/02/2021 fins Diumenge, 28/02/2021

Exposició fotogràfica de Martí Albesa, de la sèrie Joves fotògraf(e)s que impulsa l'INSPAI de la Diputació de Girona. Una mostra sobre les migracions a la frontera Sud d'Europa. La pots visitar fins el 28 de febrer.

Aquest projecte fotogràfic, guanyador de la dissetena edició del Premi Joves Fotògraf(e)s, es presenta en una exposició de trenta fotografies en la qual Martí Albesa ha volgut mostrar la realitat del fenomen migratori a la frontera sud d'Europa: l'arribada de persones provinents del continent africà i la situació de col·lapse de les institucions encarregades de la seva atenció.

El fotògraf construeix un discurs fotogràfic amb l'objectiu de denunciar la manca d'atenció de les persones que creuen l'estret de Gibraltar, unes persones carregades d'esperança però alhora temoroses del seu incert futur.

"Als ulls d'aquestes persones, res més que tristesa i resignació. Als seus cors, una força més que humana per sobreviure a les misèries que els han estat escrites. No hi ha tanques, ni mars, ni fronteres tan forts com el dret a migrar que exerceixen a cada pas», explica l'autor.

Martí Albesa ha centrat el seu treball en els ports de Tarifa, Algesires, Barbate i els centres que acullen els immigrants a Los Barrios i San Roque. A les imatges, que van ser captades a principis d'agost de 2018, el fotògraf mostra com durant aquest període concret "La inacció i la descoordinació van acabar en aglomeracions a centres esportius, magatzems en desús o fins i tot als mateixos ports". I el resultat va ser: "Centenars de persones amuntegades a l'espera que alguna institució se'n fes càrrec".

Data: 

Dilluns 01 febr

Hora: 

10:00

Organitzador: 
INSPAI, Centre de la Imatge. Diputació de Girona
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@inspai.cat