Encarar l’apatrídia: introducció a la situació de les persones sense nacionalitat

 Font:
Dilluns, 15/03/2021 fins Divendres, 26/03/2021
(En línia)

La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CEAR) organitza un curs en línia per conèixer a través de testimonis en primera persona, la situació de les persones apàtrides.

Segons dades de l’ACNUR, al món hi ha més de 79,5 milions de persones desplaçades a causa de desigualtats estructurals, discriminacions, guerres o per fugir de les greus vulneracions dels drets humans que pateixen als seus països d’origen.

Però, paral·lelament, també existeix una realitat menys visible, els 10 milions de persones al món que no pertanyen a cap indret i que, pel simple fet de ser apàtrides, veuen vulnerats els seus drets a l’educació, a la sanitat o a poder tenir un treball digne, entre d'altres.

La CEAR organitza, del 15 al 26 de març, una formació en línia de 6 hores per conèixer quina és la situació de les persones apàtrides al món. Concretament, la formació pretén, a través de testimonis en primera persona, explicar els motius de la seva realitat, oferir eines per a la prevenció i la protecció d’aquestes persones i analitzar la legislació actual.

El curs també comptarà amb l’opinió experta de la European Network on Stateleness per tal d’analitzar el desafiament europeu i mundial que suposa el tractament del problema de l’apatrídia.

El programa de la formació és el següent:

  • Mòdul I: La nacionalitat com a dret humà i el problema de l’apatrídia
  • Mòdul II: Marc normatius per a la determinació de la condició d’apàtrida
  • Mòdul III: L’apatrídia i la migració forçada a Europa
  • Seminari web a càrrec de: Amina Hussein, Periodista kurda, traductora i apàtrida durant 23 anys

Inscriu-te!

La formació es farà en català i castellà i té un preu general de 60 euros, 45 per a estudiants i persones aturades i és gratuïta per a socis i sòcies de la CCAR.

Aquelles persones que estiguin interessades a participar, poden omplir el formulari d’inscripció. Per a més informació, poden enviar un correu electrònic a la CEAR.

Data: 

Dilluns 15 març

Hora: 

00:00

Organitzador: 
CEAR
Correu electrònic de l'organitzador: 
cursos@ccar-cear.org