Webinar Internacional: ‘Privatització de l’aigua a Llatinoamèrica’

La visió de l’aigua com a mercaderia de la que extreure benefici a costa de tot és una greu amenaça per garantir l’accés al dret a l’aigua. Font: ESF.
Dijous, 25/03/2021
(En línia)

El 25 de març, Enginyeria sense Fronteres organitza l’acte en línia.

El proper dijous 25 de març a les 18.00 h, Enginyeria sense Fronteres (ESF), Taula per Colòmbia, Eix Empresa i DH de LaFede, Global Justice Association, Modatima Xile i l’associació Aguas del Saltillo, organitzen el webinar Internacional: ‘Privatització de l’aigua a Llatinoamèrica’.

La sessió explicarà quin és el fil que connecta El Saltillo (Mèxic), Cartagena de Indias (Colòmbia) i Osorno (Xile), ciutats en les quals la gestió de l’aigua està controlada per la multinacional Agbar/Suez, la qual exerceix vulneracions de drets humans i ambientals, el que posa en alerta la seva població.

La visió de l’aigua com a mercaderia de la que extreure benefici a costa de tot és una greu amenaça per garantir l’accés al dret a l’aigua, per la preservació dels territoris, les seves comunitats i pràctiques culturals. Per aquest motiu, comunitats afectades i organitzacions de la societat civil planten cara a aquestes privatitzacions i els models d’Agbar/Suez.

Al webinar es tindrà l’oportunitat de parlar amb representants d’aquests tres casos que compartiran les seves lluites i respondran els dubtes relacionats amb el tema. També es llançaran les preguntes ‘Quina responsabilitat s’assumeix des del nord amb els abusos de les transnacionals d'aquí?’, ‘Amb quins mecanismes es compta o s’ha de comptar per obligar-les a retre comptes de les seves vulneracions dels drets humans?’ i ‘Com connecta l’organització comunitària enfront de la multinacional Agbar/Suez?’.

Per participar a l’acte, s’ha d’emplenar el formulari d’inscripcions.

Data: 

Dijous 25 març

Hora: 

18:00

Organitzador: 
Enginyeria Sense Fronteres
Correu electrònic de l'organitzador: 
contacta@esf-cat.org