Formació: Introducció a l’Economia Social i Solidària i al model cooperatiu

Les assoaciacions representen una fórmula interessant per a molts nous projectes. Font: Pixabay.
Dijous, 13/05/2021
(En línia)

El 13 de maig, el Cercle Nord de l’Ecosistema d’Economia Social i Solidària del Baix Llobregat organitza la sessió en línia.

Aquest 13 de maig, de 10 a 12 h, i de forma virtual, es pot assistir, amb inscripció prèvia i de forma gratuïta, a una formació d’introducció a les principals característiques del model associatiu com a fórmula escollida per a desenvolupar un projecte. Inscrita en el marc de les iniciatives d’economia social i solidària, permetrà conèixer durant les seves dues hores de durada els avantatges que aquesta opció presenta sobre altres alternatives més convencionals.

La sessió serà impartida pel Cercle Nord de l’Ecosistema d’economia social i solidària del Baix Llobregat i comptarà amb casos pràctics, experiències d’associacions i també de cooperatives, per a conèixer experiències reals i els principals reptes que han hagut d’afrontar i les raons per les quals s’han inclinat per constituir-se com associacions o cooperatives. També es reservarà una estona per a aclarir dubtes i respondre preguntes.

A Catalunya, segons dades de l’Idescat, en l’actualitat existeixen 74.438 associacions, que cobreixen àmbits molt diversos i que poden anar des de l’assistència social a la cultura passant per l’ensenyament i la investigació, els drets o la salut, entre d’altres. La comarca amb més associacions és la del Barcelonès, amb 22.217. El Baix Llobregat, comarca on es localitza l’entitat organitzadora, compta amb 5.327. Les comarques catalanes amb menys associacions superen el centenar.

Al seu torn, l’Economia Social i Solidària (ESS) es defineix com aquelles iniciatives socioeconòmiques que no posen l’afany de lucre com a prioritat principal i, per contra, es mouen per valors com “l’equitat, solidaritat, sostenibilitat, participació, inclusió i compromís amb la comunitat”. La finalitat última és 'promoure el canvi social' i són de caràcter transversal, no circumscrites a un àmbit en particular. Les iniciatives es troben en tots els sectors econòmics, amb exemples en àmbits diversos com els de l’energia, cultura o alimentació..

Cal inscripció prèvia per accedir a la formació.

Data: 

Dijous 13 Maig

Hora: 

10:00

Organitzador: 
Cercle Nord de l’Ecosistema d’economia social i solidària del Baix Llobregat
Correu electrònic de l'organitzador: 
informacio@economiasocial.coop