Taula rodona sobre l'impacte de la covid-19 en els drets civils i polítics

Una dona passeja amb mascareta i guants durant el confinament domiciliari, una imatge de simbiosc (CC BY-SA 2.0)
Dimarts, 11/05/2021
(En línia)

La Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament, proposa una reflexió sobre els drets que han vulnerat les restriccions sanitàries.

La Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament, organitza una taula rodona aquest dimarts a les 17 h sobre l'impacte de la pandèmia en els drets civils i polítics.

Comptarà amb la participació d'Elisenda Ballesté Buxó, tècnica de programes a l'Institut internacional per a la democràcia i l'assistència electoral (IDEA), Luca Gervasoni Vila, director de Novact i president de Lafede.cat, Lysa John, secretària general de CIVICUS, l'aliança mundial per a la participació ciutadana, i Simona Levi, activista, dramaturga, professora i fundadora d'Xnet.

Les restriccions de la covid-19 han vulnerat drets civils i polítics com la llibertat de moviments, de reunió o d'expressió, i s'ha criminalitzat la protesta social. A més, les respostes tecnològiques a la pandèmia han amenaçat la privacitat de la ciutadania, en molts països s'han suspès o ajornat eleccions i la crisi sanitària ha vingut acompanyada de desinformació i 'fake news'.

Amb tot, s’ha posat de manifest la necessitat de garantir que els drets civils i polítics, els principis democràtics i l’estat de dret es respectin fins i tot quan es prenen mesures d’emergència i s’ha evidenciat la importància de la societat civil i els moviments socials com a actors fonamentals per exercir el control social sobre l’actuació dels governs i incidir en les polítiques públiques.

Data: 

Dimarts 11 Maig

Hora: 

17:00

Organitzador: 
Generalitat de Catalunya
Correu electrònic de l'organitzador: 
cooperacio@gencat.cat