Concentració en solidaritat amb les dones i nenes de l'Afganistan

Cartell de la convocatòria de Ca la Dona.
Barcelona
Dimecres, 18/08/2021

Ca la Dona organitza una mobilització aquest dimecres amb el suport d'una vintena d'entitats.

Ca la Dona ha organitzat una concentració amb el suport d'una vintena d'entitats aquest dimecres a les 19 h a la plaça Sant Jaume de Barcelona en solidaritat amb les dones i nenes de l'Afganistan i per una vida digna i en llibertat. Volen demostrar el seu rebuig total a la violència que s'exerceix contra la població afgana i específicament sobre els cossos de les dones per invisibilitzar-les.

Al manifest que es llegirà durant la concentració, les entitats exigeixen als governs tots els mecanismes polítics per posar fi a les violències al país després de l'entrada dels talibans, i reclamen a la comunitat internacional, a la Unió Europea i als governs català i espanyol l'immediat reconeixement d'asil polític a les persones que fugen i l’acolliment de totes les persones refugiades, especialment les dones i les nenes afganeses.

També demanen que els recursos econòmics siguin per tenir cura de la vida de les persones i no per alimentar els recursos armamentístics de cap bàndol. I és que són crítiques amb la intervenció dels Estats Units, com moltes dones de l'Afganistan.

Citen les paraules de l'activista Malala Yousafzai: "Si es vol acabar amb la guerra amb una altra guerra, mai arribarà la pau. Els diners gastats en tancs, armes i soldatss’han de gastar en llibres, llapis, escoles i professorat. L’educació és poder per a les dones i per aixòels talibans tenen por del’educació. No volen que les nenes vagin a l’escola perquè saben que aquestes nenes esdevindran dones poderoses, dones lliures".

Data: 

Dimecres 18 ag

Hora: 

19:00

Organitzador: 
Ca la Dona
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@caladona.org