Marxa per l'endometriosi

Cartell de convocatòria d'Endocat
Barcelona
Diumenge, 12/09/2021

Endocat, Endodance, l'associació de festes La Taxonera-Mas Falcó-Penitents i Taller de Cultura organitzen la cita per recollir fons per a la Fundació Clínic Barcelona.

Endocat, Endodance, l'associació de festes La Taxonera-Mas Falcó-Penitents i Taller de Cultura han organitzat una marxa per visibilitzar l'endometriosi el 12 de setembre a les 9:30 h a l'espai esportiu La Campa, al barri de la Teixonera de Barcelona.

Sota el lema "Que marxi l'endometriosi", l'activitat consistirà en curses atlètiques d'entre 300 i 1.000 metres sobre una distància d'entre 5 i 50 km, de manera que sigui com una marxa habitual diària de la ciutadania. L'organització ha volgut aplegar els conceptes de marxa atlètica, marxa diària i "fer marxar" com una fórmula atractiva de projecte col·lectiu i solidari que permet visibilitzar una malaltia crònica i infradiagnosticada amb l'objectiu d'aconseguir fons per a la investigació per a la Fundació Clínic Barcelona.

Entre els objectius hi ha trencar els tabús que envolten la malaltia amb informació, que pugui ajudar a diagnosticar les persones que la pateixen, i contribuir en la investigació per aconseguir un diagnòstic més ràpid (la mitjana és de 5-9 anys d'espera) i tractaments específics més enllà de les píndoles anticonceptives, que aturen l'ovulació i disminueixen el creixement de l'endometri.

Aquesta malaltia, que afecta prop d'un 15% de les dones en edat fèrtil, consisteix en l'existència de teixit endomètric fora del seu lloc habitual, que es pot localitzar en ovaris, trompes, bufeta urinària o intestins, i pot produir inflamació, adherències, dolor i infertilitat.

Data: 

Diumenge 12 set

Hora: 

09:30

Organitzador: 
Endocat, Endodance i Associació de festes Taxonera
Correu electrònic de l'organitzador: 
endocatalunya@gmail.com