L'Ars Electronica torna al Canòdrom i al centre d'art Espronceda

Cartell de l'Ars Electronica 2021
Dimecres, 08/09/2021 fins Diumenge, 12/09/2021

La cita internacional de creació electrònica programa exposicions, tallers i xerrades del 8 al 12 de setembre.

El festival Ars Electronica, una de les cites més importants sobre la creació electrònica i les sinèrgies entre art, tecnologia, ciència i societat, arriba a la 42ena edició a Linz, Àustria, i a més de 120 ciutats d'arreu del món del 8 al 12 de setembre. Barcelona serà una de les seus deslocalitzades per segon any amb el Garden Electronica, ubicat al Canòdrom - Ateneu d'Innovació Democràtica i Digital i al Espronceda Institute of Art & Culture en el seu format presencial, tot i que també acull activitats virtuals.

Sota el lema del 'New digital deal', el festival vol donar espai a enfocaments híbrids, interdependents i problemàtics dels mitjans digitals, lluny de la visió utòpica del capitalisme digital, i ha programat xerrades, exposicions, projectes en procés, tallers, performances i projeccions de pel·lícules.

Al Canòdrom s'hi podrà veure l'obre de la Col·lecció Beep d'Art Electrònic i els cinc projectes becats per participar en el festival per l'Institut Ramon Llull, la New Art Foundation, la Universitat Oberta de Catalunya, el centre de creació de dansa i arts escèniques La Caldera i el centre de producció i investigació Hangar. També s'hi celebrarà una jornada de diàlegs creuats el dia 9.

Al centre d'art Espronceda s'hi podran veure cinc instal·lacions, tres de les quals són resultat de les residències artístiques IMMENSIVA Residences 2021, que aborden temes com les criptomonedes o la contaminació ecològica de dades.

Data: 

Dimecres 08 set

Hora: 

09:00

Organitzador: 
Institut Ramon Llull, New Art Foundation, Universitat Oberta de Catalunya, La Caldera, Canòdrom, Espronceda
Correu electrònic de l'organitzador: 
hola@canodrom.com