III Jornades Internacionals de Violència de Gènere i Salut

Cartell de les III Jornades Internacionals de Violència de Gènere i Salut.
Dimecres, 22/09/2021 fins Dijous, 23/09/2021
(En línia)

Medicusmundi Mediterrània organitza, el 22 i 23 de setembre, una sèrie de ponències i xerrades sobre el paper dels mitjans de comunicació en el tractament i solució de la violència de gènere.

Un any més se celebren les jornades de violència de gènere i salut organitzades per Medicusmundi Mediterrània. Aquesta tercera edició versarà sobre el tractament que fan els mitjans de comunicació de la violència de gènere i la importància d'aquests en la lluita contra aquesta xacra mundial. La visibilització de les violències masclistes en els mitjans de comunicació ha contribuït, en els últims anys, a un gran augment de la consciència social.

No obstant això, encara hi són presents els febles criteris ètics i poc respectuosos amb les supervivents, la politització d'aquesta problemàtica que en moltes ocasions distorsiona i divideix la població i la mateixa violència que a vegades exerceixen els mitjans sobre les dones.

Aquest debat i reflexió internacional amb les mateixes professionals de comunicació, associacions de periodistes i comunicadores i entitats públiques i privades (incloses les no lucratives) present a les III Jornades Internacionals de Violència de Gènere i Salut pot llançar alguna llum sobre com podem aconseguir una plena contribució de la comunicació a l'erradicació de les violències masclistes.

Les jornades són gratuïtes, se celebren el 22 i 23 de setembre de 16 h a 19 h i es duran a terme en un format mixt, amb la possibilitat de seguir les ponències en línia, a través de la plataforma Zoom, però també de manera presencial, amb un nombre de places limitat. Per unir-se a les jornades via Zoom és necessari inscriure's en aquest formulari.

Es pot consultar el programa sencer en aquest enllaç.

Data: 

Dimecres 22 set

Hora: 

16:00

Organitzador: 
Medicusmundi Mediterrània
Correu electrònic de l'organitzador: 
jornadasgenero@medicusmundi.es