Inauguració de l'EcoMuseu Urbà Gitano (EMUGBA) al barri del Raval de Barcelona

Cartell
Barcelona
Diumenge, 07/11/2021

El 7 de novembre tindrà lloc la inauguració de l'Ecomuseu urbà gitano al barri del Raval de Barcelona i durant tot el dia tindran lloc activitats i visites tant a la Plaça de Pedró com al carrer de la Cera, 10, seu de l'Ecomoseu.

L'Ecomuseu Urbá gitano (EMUGBA) és un projecte comunitari liderat per l'Associació Carabutsí amb la col·laboració de l'Associació Inter-Acció, que té l'objectiu de promoure la reconstrucció de la memòria gitana de la ciutat de Barcelona, mitjançant la investigació, la preservació i la divulgació de la memòria i de la cultura gitana amb la implicació directa de la comunitat.

Les activitats previstes tindran lloc a dos indrets del barri del Raval de Barcelona: la plaça del Pedró durant tot el dia i al carrer de la Cera, número 10, seu de l'Ecomuseu, a la tarda.

PLAÇA DEL PEDRÓ:
· 11 a 12.50 h: Trobada de cultura popular i tradicional: cors, capgrossos, gegants i moltes peces de l’imaginari popular del barri, acompanyen el Cap Gros de Peret per donar la benvinguda a l’EMUGBA: lluïments de les
Societats Corals Girasol, Lo Picarol, La Rosa d’abril, Els Amics i Els Moderns de Poble Sec; Balls dels Gegants del Raval, dels Bouets i Vaqueta i del Capgròs del Peret.
· 13 h: Inauguració de l’EMUGBA amb intervencions per presentar el projecte i parlaments de representants institucionals. Visita a l’Ecomuseu i inauguració oficial.
. 14 h: Inauguració de l’exposició sobre la Rumba a l’exterior de l’Ecomuseu.

SEU DE L’ECOMUSEU (c/ de la Cera, 10):
· 16 a 17 h: Taller de rumba catalana amb cajones, amb Sam-Mosketón.
· 17 a 18 h: Taller de “Romano Calo” a càrrec de Manuel Castro “Ñoño”.

PLAÇA DEL PEDRÓ:
· 18.15 a 20 h: Pluja d’estels. Concurs infantil i d’adults de cant i ball amb música gitana. Entrega de premis.
· 20.15 a 21 h: Tancament de l’acte amb l’actuació de “Los Ases de la Rumba”, quatre generacions de rumbers i un sentit homenatge a la Tia Pepi, gran balladora rumbera.

Data: 

Diumenge 07 nov

Hora: 

10:00

Organitzador: 
Associació Carabutsí
Correu electrònic de l'organitzador: 
carabutsi@gmail.com