Homenatge a Enric Molina, protagonista del film ‘Sense sostre’

L’homenatge a l’actor Enric Molina es farà el divendres 17 de desembre a les 17 h a la Sala Chomón de la Filmoteca de Catalunya. Font: Atiende Films
Barcelona
Divendres, 17/12/2021

La Filmoteca de Catalunya, al Raval de Barcelona, ha programat en el cicle ‘In Memoriam’ la projecció de la pel·lícula que recull el dia a dia d’una persona que viu al carrer.

L’homenatge a l’actor Enric Molina es farà el divendres 17 de desembre a les 17 h a la Sala Chomón de la Filmoteca de Catalunya a dins del cicle 'In Memoriam'. Molina va morir el passat 22 de maig als 54 anys. Va ser una persona sense sostre que va dedicar els darrers anys de la seva vida a la interpretació donant visibilitat al col·lectiu, tant des del teatre com des del cinema i fent xerrades divulgatives, i sabent molt bé del que parlava. “El menyspreu fa més mal que el fred o la gana” era una de les seves frases habituals.

Després de la projecció de la pel·lícula ‘Sense sostre’ (Atiende Films y Alhena Production), es farà un col·loqui en el qual participaran membres de l'equip tècnic i artístic del film, persones usuàries i voluntàries d'Arrels Fundació, familiars i amistats. Hi haurà, entre d’altres, Xesc Cabot i Pep Garrido, directors i productors del film, i Norbert Llaràs, productor.

Molina interpreta a en Joan, una persona sense sostre que malviu als carrers de Barcelona amb el seu gos i decideix abandonar la seva rutina d’alcohol i violència per emprendre un viatge cap a una destinació que només ell coneix. Una de les característiques de la pel·lícula és la participació, a més de Molina, de moltes altres persones que en algun moment de la seva vida han viscut al carrer.

Al teatre, va actuar, entre altres, a 'L’últim crit', dirigida per Ivana Miño amb el grup de teatre d'Arrels Fundació, i a 'Sis personatges, homenatge a Tomàs Giner', un espectacle del Teatre Lliure, de creació col·lectiva, ideat i dirigit per Juan Carlos Martel Bayod, amb un text de Joan Yago a partir d’entrevistes i exercicis d’improvisació teatral amb persones amb experiència de vida al carrer.

Tota la informació sobre la pel·lícula i l'homenatge a Enric Molina al web de la Filmoteca de Catalunya.

Data: 

Divendres 17 des

Hora: 

17:00

Organitzador: 
Filmoteca de Catalunya
Correu electrònic de l'organitzador: 
filmoteca.cultura@gencat.cat