Llistat d’exposicions de pessebres oberts per visitar aquest Nadal 2021

LaviniaNext
Autor/a: 
Marta Catena
Detall del pessebre d'enguany de l'Associació Pessebrista de Tarragona. Font: Associació Pessebristes de Tarragona
Detall del pessebre d'enguany de l'Associació Pessebrista de Tarragona. Font: Associació Pessebristes de Tarragona
Pessebre Marès 2020 de l'Associació de Pessebristes de Barcelona. Font: Associació de Pessebristes de Barcelona
Pessebre Marès 2020 de l'Associació de Pessebristes de Barcelona. Font: Associació de Pessebristes de Barcelona
Detall del pessebre guanyador del primer 'Concurs de Pessebres' organitzat pels Pessebristes de Moià. Font: Pessebristes de Moià
Detall del pessebre guanyador del primer 'Concurs de Pessebres' organitzat pels Pessebristes de Moià. Font: Pessebristes de Moià

Llistat d’exposicions de pessebres oberts per visitar aquest Nadal 2021

Autor/a: 
Marta Catena
LaviniaNext

Resum: 

Ja pots consultar tota la informació de localitzacions, espais i horaris per visitar els pessebres exposats el Nadal d’enguany a tot Catalunya.

Després d’un Nadal 2020 protagonitzat per les dures restriccions causades per la pandèmia, enguany es respira un ambient festiu amb una mica més de normalitat. Amb l’arribada de l’època nadalenca, les exposicions tradicionals de pessebres es comencen a celebrar a un gran nombre de municipis de Catalunya. Ja pots consultar un llistat de comarques i poblacions on podràs gaudir de la visita d’aquesta tradició popular nadalenca.

  • Alt Empordà:

Pessebristes del Patronat de la Catequística de Figueres

Munten el seu pessebre a la Ronda del Rector Arolas, 4. Està disponible des del 18 de desembre al 9 de gener, els dies feiners de 18 h a 20 h; i els dissabtes, diumenges i festius de 12 h a 14 h i de 18 h a 20 h.

  • Alt Penedès:

Associació de Pessebristes de Vilafranca

A la Capella dels Dolors (Plaça de Jaume I, 9) exposen el seu pessebre des del 4 de desembre al 9 de gener. Els dies feiners de 18 h a 20 h; i els dissabtes, diumenges i festius de 12 h a 14 h i de 18 h a 20 h. Durant la celebració de la Fira del Gall (els dies 18, 19 i 20 de desembre) es podrà visitar d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h.

L'altre pessebre que es pot trobar al municipi és a la Basílica de Santa Maria, del 13 de desembre al 2 de febrer.

Amics del Pessebre de Torrelavit

Exposen els pessebres per tots els comerços i locals del municipi, des del 25 de desembre al 6 de gener. Són visibles des del carrer i es poden visitar durant tot el dia.

  • Bages:

Grup Pessebrístic de Manresa

Al Centre Cultural El Casino, es troba el Pessebre Monumental que, enguany, serà una representació en miniatura del Camí de Sant Ignasi des d’Azpeitia a Manresa. Disponible des del 18 de desembre fins al 9 de gener. Els horaris són: de dimarts a dissabte de 17.30 h a 20.30 h; els diumenges i Sant Esteve d’11 h a 14 h i de 17.30 a 20.30 h; Nadal i Cap d’Any de 17.30 h a 20.30 h.

  • Baix Camp:

Secció Pessebrista Congregació Mariana de Reus

A l’Església Prioral de Sant Pere Apòstol (Plaça de Sant Pere, 1) es troba l'exposició del pessebre des del 17 de desembre fins al 8 de gener. De dilluns a diumenge de 10 h a 14 h i de 17 h a 21 h. Durant les celebracions de la Santa Missa i Actes romandrà tancada.

  • Baix Empordà:

Amics del pessebre del Baix Empordà, de Mont-ras

A l’Aula Polivalent de l’Ajuntament de Mont-ras es pot trobar el pessebre dels Amics del pessebre del Baix Empordà. Disponible des del 4 de desembre al 30 de gener. Fins al dia 9 de gener els horaris són: d’11 h a 13 h i de 17 h a 20 h en dies laborals. A partir del dia 10 de gener només serà en caps de setmana d’11 h a 13 h i de 17 h a 20 h.

Pessebristes de Solius

Compten amb una exposició permanent oberta tot l’any al Monestir de Santa Maria, anomenada ‘Diorames de fra Gilbert Galceran’. Els horaris són de 10 h a 12.30 h i de 15 h a 16.30 h. No es visita ni dijous ni divendres sants. La missa se celebra a les 10 h els dies festius, i a les 18 h els dies feiners.

  • Baix Llobregat:

Associació de Pessebristes d’Olesa de Montserrat

Exposa la ‘Ruta de Pessebres’ pel municipi en conjunt amb particulars i botiguers. Els plànols de la ruta estaran a l’exposició de la Casa de Cultura. Altres pessebres que es poden trobar al municipi són a la Casa de la Cultura, fins al 9 de gener, i el pessebre monumental a mida natural a la Plaça de l’Ajuntament.

Pessebristes de Sant Boi

A la Plaça Mossèn Jaume Oliveras s/n, a la Parròquia de Sant Baldiri, els caps de setmana des del 6 de desembre fins a la Candelera, el 2 de febrer. Només està disponible en caps de setmana: els dissabtes de 19 h a 20 h, i els diumenges de 9.45 h a 11 h i de 12 h a 13:30 h.

Associació de Pessebristes de Sant Joan Despí

Organitza el pessebre al carrer Rius i Taulet, 5 –amb cantonada a Avinguda Barcelona. Del 12 de desembre al 9 de gener. Els horaris en dies laborables són de 18 h a 20 h; els dissabtes i vigílies de festiu de 18 h a 21 h; i els diumenges i festius d’11 h a 14 h.

L'Agrupació Pessebrista de Sant Feliu de Llobregat, l'Associació de Pessebristes de Viladecans i el Col·lectiu de Pessebristes d’Esparreguera, també exposen els seus pessebres durant aquest mes.

  • Baix Penedès:

Grup Pessebrista del Vendrell

A La Fusteria (carrer Major, 16) des del 3 de desembre al 6 de gener. Horaris en dies feiners de 18 h a 20 h; i els dissabtes, diumenges i festius d’11.30 h a 13.30 h i de 18 h a 20 h.

Altres pessebres exposats al municipi són: a la Plaça Vella i a la Placeta del carrer Major del Vendrell es poden trobar pessebres de gran format a l’exterior; al Consell Comarcal del Baix Penedès, també pessebre de gran format a l’aparador de Jove del Consell Comarcal del Baix Penedès (plaça Pep Jai); i a l’altar de l’Església Parroquial de Sant Salvador del Vendrell.

  • Barcelonès:

Associació de Pessebristes de Barcelona

S'organitza al Pati del Museu Frederic Marès l’exposició d’enguany, des del 26 de novembre al 2 de febrer. Es pot visitar en horari del museu, de dimarts a dissabte de 10 h a 19 h i els diumenges d’11 h a 20 h.

Altres exposicions de pessebres que es poden trobar a la ciutat són: al Palau Mercader, fins al 9 de gener; al Reial Monestir de Pedralbes, fins al 2 de febrer; a la Pia Almoina, fins al 9 de gener. Al districte de Ciutat Vella s’hi poden visitar: a la Casa dels Entremesos, fins al 8 de gener; al Mercat de la Concepció, fins al 8 de gener; al Mercat de Santa Caterina, fins al 8 de gener; i el pessebre oficial del districte, fins al 8 de gener.

Amics del Pessebre de Badalona

La sala d’exposicions ‘El Refugi’ (Plaça de la Vila, s/n) acull l'exposició d'enguany, del 27 de novembre al 5 de gener. Els horaris en dies feiners són de 17 h a 20.30 h, i els festius de 12 h a 14 h i de 17 h a 20.30 h. Altres pessebres que es poden trobar a la ciutat són: el pessebre monumental a la Plaça de la Vila i el de l’Església dels Pares Carmelites.

  • Berguedà:

Els Pessebristes de la Pobla de Lillet

Organitzen al Centre Cívic de La Pobla de Lillet (carrer Doctor Cisneros, s/n) la seva exposició, del 6 de desembre al 9 de gener. Els horaris són, els diumenges i festius, de 12 h a 14 h i de 18 h a 20 h.

  • Conca de Barberà:

Associació de Pessebristes de Montblanc

Exposen a la seu de l’entitat (carrer Solans, 22-24) el seu pessebre, des del 23 de desembre fins al 9 de gener. Està obert cada dia d’11 h a 14 h i de 17 h a 19 h, excepte les tardes dels dies 25, 26 i 31 de desembre, i l'1, 2, 5 i 9 de gener.

  • Garraf:

Grup Pessebrista de Sitges

El Palau del Rei Moro (carrer d’en Bosch, 10-12), acull, del 18 de desembre al 6 de gener, el pessebre de la ciutat. Els horaris són: feiners i dissabtes de 18 h a 20 h; i diumenges i festius d’11 h a 14 h i de 18 h a 20.30 h.

Associació Pessebrista de Vilanova i la Geltrú

Al local social situat al carrer Manuel de Cabanyes, 17, s’hi pot trobar l’exposició de l’Associació Pessebrista de Vilanova i la Geltrú. Des de l’11 de desembre fins al 17 de gener. Els horaris en dies feiners són de 18 h a 20 h; i els dissabtes, diumenges i festius de 12 h a 14 h i de 18 h a 20 h.

  • Maresme:

Associació de Pessebristes de Mataró

L'exposició del pessebre d'enguany es pot trobar al carrer d’Alarcón, 27, del 5 de desembre al 9 de gener. Disponible per visites els divendres, dissabtes, diumenges i festius, de 17 h a 20.30 h.

Amics de l’Art Pessebrístic de Premià de Mar

Al local social del carrer de l’Aurora, 20, els Amics de l’Art Pessebrístic de Premià de Mar exposen el pessebre del 25 de desembre al 6 de gener. Els horaris són: dies feiners, de 18 h a 21 h i els festius d’11 h a 14 h i de 18 h a 21 h.

  • Moianès:

Associació de Pessebristes de Moià

A l’ajuntament vell de Moià (Plaça Sant Sebastià, 5) es pot trobar l’exposició d’enguany. Des del 5 de desembre fins al 10 de gener, els dissabtes de 17 h a 19 h i els dies festius d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h.

Agrupació de Pessebristes de Castellterçol

Han muntat la seva exposició a la Plaça dels Estudis, 6-9 (les escoles velles). Disponible des del 4 de desembre al 30 de gener. Els horaris són: dissabtes, diumenges i tots els festius de 12 h a 14 h i de 17 h a 20 h.

  • Osona:

Associació Grup Pessebrista Calldetenes

Organitza en tots els aparadors de les botigues del poble els pessebres d’enguany, a més de muntar-ne un a la Plaça 11 de Setembre, des del 8 de desembre al 7 de gener, i es poden visitar durant tot el dia. El grup també col·labora amb l’exposició que es fa a Vic, als aparadors de les botigues.

Associació de Pessebristes de Centelles

A la planta baixa del Palau dels Comtes (a la Plaça Major) del 18 de desembre al 9 de gener l’exposició d’enguany. Els horaris són, dissabtes i festius de 12 h a 14 h i de 18 h a 20 h. El dia 30 de desembre, com que és la ‘Festa del pi’, es modifica l’horari de 10 h a 12 h i de 18 h a 20 h.

  • Ribera d’Ebre

Associació El Pessebre dels Pensaments de Móra la Nova

A l’Ateneu Cultural de l’Avinguda Lluís Companys, es troba l’exposició des del 7 de desembre fins al 9 de gener. Els dies feiners i els dissabtes de 17 h a 20 h; i els diumenges i festius 8, 12, 19, 26 de desembre, i 1 i 9 de gener de 17 h a 20 h. Els dies 24 i 25 de desembre i els 2, 5 i 6 de gener romandrà tancat.

  • El Segrià:

Agrupació llerdenca de Pessebristes

A la Capella del Peu del Romeu, s’hi pot visitar el pessebre de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, al carrer Cavallers, 2. Disponible des del 18 de desembre fins al 6 de gener, tots els dies de 18.00 h a 20.30 h.

Altres mostres de pessebres que es poden trobar a la ciutat són: el Pati del Palau de la Paeria acull l’Exposició-Memorial dels pessebres artesanals del Mestre Pessebrista Josep Condony; el Centre Municipal LleidaJove hi ha el Pessebre de Playmòbil, muntat pels pessebristes Jesús Sauret i Xavier Pérez; a la Seu Vella (La Canonja) trobem el Pessebre del Mestre Pessebrista José A. Ferrer; a la Casa dels Gegants hi ha la mostra de figures de pessebre de pastors músics; i, per últim, al vestíbul de la Subdelegació del Govern hi ha ‘Diorames de Mestres Pessebristes’.

  • La Selva:

Associació Pessebristes de Sant Hilari Sacalm

A l’Oficina de Turisme (Plaça Dr. Robert) hi ha el pessebre del municipi des del 8 de desembre al 16 de gener. Horaris: de dilluns a divendres de 10 h a 13.30 h i de 16.00 h a 19.00 h; i els festius de 10.00 h a 13.00 h. Els dies de Nadal i Cap d’Any romandrà tancat.

  • Tarragonès

Associació Pessebrista de Tarragona

L’Antiga Audiència (Plaça del Pallol, 3) acull la mostra d'enguany de la ciutat, del 5 de desembre al 9 de gener. Els horaris són: dies feiners de 10 h a 20 h; i els dissabtes i festius de 10 h a 14 h.

  • Vallès Occidental:

Agrupació de Pessebristes de Sabadell

Han organitzat la mostra a l’Acadèmia Catòlica, al carrer Sant Joan, 20, del 27 de novembre al 19 de gener. Els horaris són de dilluns a diumenge de 17.30 h a 20.30 h; i els dissabtes i diumenges s’obre una franja als matins, de 12 h a 14 h.

Altres pessebres que es poden trobar a la ciutat són: el pessebre de l’ajuntament i el pessebre monumental, a la Plaça Sant Roc.

Agrupació de Pessebristes de Terrassa

El pessebre es troba exposat a la Catedral del Sant Esperit, al soterrani de l’Atri. Està disponible des del 28 de novembre fins al 30 de gener. Els dies laborables es pot visitar de dilluns a divendres de 17.30 h a 20.30 h; i els dissabtes, diumenges i festius d’11.30 h a 13.30 h i de 17.30 h a 20.30 h. A partir del 14 de gener, els horaris canvien: els divendres de 17.30 h a 20.30 h; els dissabtes d’11.30 h a 13.30 h i de 17.30 h a 20.30 h; i els diumenges només en horari de matí, d’11.30 h a 13.30 h.

Altres pessebres que es poden trobar al municipi són: al Mercat de la Independència i al Bisbat de Terrassa.

  • Vallès Oriental:

Agrupació de Pessebristes de Parets del Vallès

Organitzen la mostra d’enguany a la Basílica de Montserrat. Es pot visitar des del 4 de desembre fins al 23 de gener, tots els caps de setmana i festius d’11 h a 13.30 h i de 17 h a 20.30 h.

Pessebristes de Vilamajor

Al centre urbà comercial del municipi de Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor es pot visitar la ruta de pessebres, cada dia oberta des de les 9 h del matí fins a les 21 h del vespre. Es poden seguir les rutes per veure tots els pessebres a l’aplicació de mòbil de l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor.

Si vols consultar el llistat sencer de la Federació Catalana de Pessebristes, pots fer-ho a través d'aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou