El paper del professional de l’educació social a presons

 Font:
BARCELONA
Divendres, 04/03/2022 fins Dilluns, 14/03/2022

A través d’un recorregut per les diferents àrees de treball i diverses competències que ha de posar en marxa el professional de l’educació social a presons, contextualitzarem l’àmbit i l’objectiu de la institució.

Aquest curs està destinat a persones a qui els interessi conèixer de primera mà com és el dia a dia d’aquesta professió en una presó. Les educadores socials de centres penitenciaris us proposem un formació basada en la pràctica diària.

A través d’un recorregut per les diferents àrees de treball i diverses competències que ha de posar en marxa el professional de l’educació social a presons, contextualitzarem l’àmbit i l’objectiu de la institució, el model d’intervenció que posa la mirada en allò que podem afavorir i acompanyar per tal de generar canvis que promoguin el desistiment delictiu i la reinserció.

També farem una breu pinzellada de com avaluarem els casos, en què ens fixarem i com això es trasllada a un informe tècnic per poder proposar itineraris d’inserció.

Intentarem centrar la mirada en allò que podem fer i volem ser com a educadors tant en relació amb les persones privades de llibertat com cap a la institució i l’encàrrec social que tenim a les nostres mans.

Objectius:

  • Conèixer el context de presons.
  • Adquirir coneixement pràctics sobre la figura de l’educador/a social en l’àmbit de presons.
Data: 

Divendres 04 març

Hora: 

09:00

Organitzador: 
CEESC
Correu electrònic de l'organitzador: 
formacio@ceesc.cat