Models complementaris a la intervenció socioeducativa

 Font:
Argentona
Dissabte, 26/03/2022 fins Diumenge, 27/03/2022

Taller introductori de tres paradigmes: l’equinoteràpia, la musicoteràpia i l’artteràpia, on es trobarà un espai d’expressió emocional que aproparà de manera respectuosa a l’altre des de la creativitat en un entorn protegit.

Durada: 12 hores.
Dates: dissabte, 26 de març, de 10h a 19h i diumenge, 27 de març, de 10h a 14h.
Lloc: Horseway. Veïnat de la Pujada 29, Argentona.
Inscriu-t'hi en aquest enllaç.

Els professionals que treballem acompanyant persones i els seus processos necessitem models complementaris que reforcin els plans d’intervenció i que puguin enriquir les nostres eines educatives. Aquest taller representa una introducció a tres paradigmes: l’equinoteràpia, la musicoteràpia i l’artteràpia, on es trobarà un espai d’expressió emocional que apropa de manera respectuosa a l’altre des de la creativitat en un entorn protegit.

Objectius:

  • Acompanyar l’expressió emocional a través de 3 models complementaris d’intervenció socioeducativa.
  • Vivenciar com la musicoteràpia pot acompanyar l’expressió emocional.
  • Conèixer les eines i l’enfocament de l’artteràpia per a l’acompanyament de l’expressió emocional.
  • Apropar l’equinoteràpia com un model complementari per a l’acompanyament emocional.

Continguts:

Dissabte, de 10h a 14h - Artteràpia

Des de la disposició de materials d'expressió i creativitat es veruà l'enfocament i el marc que aplica l'artteràpia per a la millora del benestar personal i social.

Introducció teòrica: Què és l’artteràpia i les seves possibles aplicacions.

Marc d'una sessió d’artteràpia i disposició dels materials.

Taller vivencial d’artteràpia.

Dissabte, de 15h a 19h - Equinoteràpia

Introducció a l’equinoteràpia a través de la interacció amb els cavalls. Es coneixeran les possibles aplicacions d’aquest model per treballar l’educació emocional i acompanyar processos de treball grupal i personal.

Diumenge, de 10h a 14 - Musicoteràpia

Introducció a tècniques receptives i actives de musicoteràpia per a l’acompanyament de l’expressió emocional. A través de l’escolta de música en directe i el joc amb diferents instruments musicals s'experimentarà què ocorre a una sessió de musicoteràpia i alguns dels beneficis que pot oferir.

Les sessions combinaran espais pràctics i teòrics, tot i que el gruix metodològic serà bàsicament pràctic. No són necessaris coneixements previs en cap de les tres àrees i les activitats amb cavalls seran peu a terra (sense muntar).

Formadores:

  • Sonia Morales, graduada en Belles Art i Oficis, especialitat d’Escultura a l’Escola Massana (BCN). 2 cursos d’Història de l’Art a la Universitat Autònoma de Barcelona. Postgrau en Artteràpia a l’Institut Grefart i Universitat de Girona. Fundadora i facilitadora de tallers a l’entitat d'Art i Natura Areté.
  • Nelo Royo, cantant i músic. Terapeuta expressiu per l’Institut IASE a València. Llicenciat en Ciències de la Comunicació per la Universitat Politècnica de València.
  • Susanna Gimenez, diplomada en Educació Social per la Universitat Ramon Llull (col·legiada 10267). Llicenciada en Antropologia Social i Cultural per la Universitat de Deusto. Màster en Teràpia Assistida per Cavalls per la Universitat de Girona. Responsable de l'àrea de les Intervencions Assistides amb cavalls a Horseway. Coordinadora del Màster de 'Teràpies assistides amb cavalls' de la Universitat de Girona.
Data: 

Dissabte 26 març

Hora: 

10:00

Organitzador: 
CEESC
Correu electrònic de l'organitzador: 
formacio@ceesc.cat