Webinar: 'Com incorporar l’aprenentatge servei a la nostra entitat'

La pedagoga Roser Batlle Suñer impartirà l’1 de febrer una sessió formativa per a entitats sobre l’eina de l’aprenentatge servei (ApS). Foto: FCVS
Dimarts, 01/02/2022
(En línia)

La pedagoga Roser Batlle Suñer impartirà l’1 de febrer una sessió formativa virtual pensada per a les entitats que es plantegen utilitzar l’eina de l’aprenentatge servei (ApS) i en volen conèixer els avantatges i les possibilitats.

L’aprenentatge servei (ApS) és un projecte educatiu amb utilitat social. Això significa que és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i processos de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual els i les participants es formen mentre treballen sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo. La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) organitza aquest webinar per acostar l’ApS a les entitats.

‘Com incorporar l’aprenentatge servei a la nostra entitat’ és una sessió formativa gratuïta i en línia. Es farà el dia 1 de febrer de 9 a 11.30. El webinar el conduirà la pedagoga Roser Batlle Suñer, que és una de les impulsores de l’ApS a Catalunya i a l'Estat.

Les persones que hi participin coneixeran les bases conceptuals de l’aprenentatge servei i també algunes experiències pràctiques, però sobretot en sortiran amb algunes bases per pensar en accions útils per a la seva entitat.

Conèixer algunes pràctiques reals d’aprenentatge servei compartides entre centres educatius i entitats servirà als i a les assistents per reflexionar sobre l’aprofitament d’aquesta fórmula que fon la intencionalitat pedagògica amb la solidària per enfortir les entitats socials.

“L’ApS alimenta el capital social generant aliances al territori al voltant d’una causa comú doble: el servei a la comunitat i l’educació dels nois i noies”, resumeix Batlle, que és autora, entre altres, del llibre ‘Aprenentatge servei: compromís social en acció’.

La sessió és gratuïta, però cal fer la inscripció.

Tota la informació sobre el webinar es pot consultar al web de la FCVS.

Data: 

Dimarts 01 febr

Hora: 

09:00

Organitzador: 
Federació Catalana de Voluntariat Social
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@voluntaris.cat