Diada per la Noviolència 2022

Retrat de Nawal El Saadawi, escriptora feminista i activista política a qui se li dedica la diada d'enguany. Font: Unipau.
Sant Cugat del Vallès
Diumenge, 30/01/2022

Unipau presenta, com cada any, la Diada per la Noviolència, i enguany es recordarà a Nawal El Saadawi, escriptora feminista i activista política.

El proper diumenge 30 de gener se celebra la Diada per la Noviolència, un projecte de l'entitat Unipau per commemorar l'assassinat de Mahatma Gandhi. L'objectiu darrere d'aquesta celebració és recordar la importància de la Noviolència com a actitud personal i col·lectiva, segons concreten des d'Unipau. Enguany, estarà dedicada a l'escriptora feminista, metgessa i activista política egípcia, Nawal El Saadawi, que ens va deixar el 21 de març de 2021. L’acte serà al Celler Cooperatiu, a Sant Cugat del Vallès, a les 12 h del migdia.

L'acte s'iniciarà amb una llegida d'un monòleg del professor de periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona, José María Perceval, sobre Nawal El Saadawi a càrrec de Jèssica Sotodosos, i finalitzarà amb una intervenció musical. Si es desitja assistir, per regular l'aforament, cal inscriure's en aquest enllaç. Nawal El Saadawi va ser una de les primeres dones egípcies a criticar obertament el sistema patriarcal i assumptes com l'avortament, l'ablació, la sexualitat, els abusos sexuals a menors i l'opressió de les dones.

Data: 

Diumenge 30 gen

Hora: 

12:00

Organitzador: 
Unipau
Correu electrònic de l'organitzador: 
projectes@universitatdelapau.org