La salut mental en adolescents i l’impacte de la COVID-19 (2a edició)

 Font:
Dijous, 17/03/2022 fins Dijous, 07/04/2022
(En línia)

Un curs per oferir als professionals de l’educació social eines i estratègies per poder detectar i acompanyar situacions de fragilitat emocional.

L’etapa adolescent és un moment de vital importància en la construcció de la persona. La societat actual, hiperconnectada i en permanent canvi, pot generar un fràgil equilibri entre la maduració emocional i la maduració biològica.

Alguns joves poden no disposar, en un moment donat, de les eines necessàries per gestionar situacions de més tensió i estrès i poden patir ansietat, depressió, baixa autoestima, dependències i problemes d'imatge corporal, entre altres, que interfereixin en el seu desenvolupament i funcionament psicosocial.

Per això, és important que els professionals de l’educació social disposin d’eines i estratègies per poder detectar i acompanyar situacions de fragilitat emocional en els adolescents i així evitar que s’agreugin, es cronifiquin i tinguin un impacte més gran en la persona afectada.

Objectius:

  • Conèixer i entendre l'impacte de la COVID-19 i la nova normalitat en el benestar socioemocional dels adolescents.
  • Comprendre els principals trastorns mentals d'inici en l'etapa adolescent i el que s'amaga darrere d'ells.
  • Facilitar recursos i eines per poder detectar factors de risc i senyals d'alerta d'un malestar socioemocional que pot desencadenar una problemàtica de salut mental.
  • Desenvolupar estratègies per poder acompanyar l'adolescent davant d'un malestar emocional i la seva família en un context socioeducatiu.
Data: 

Dijous 17 març

Hora: 

10:00

Organitzador: 
CEESC
Correu electrònic de l'organitzador: 
formacio@ceesc.cat