La dimensió comunitària en projectes des d’una perspectiva interseccional i de prevenció del racisme

 Font:
Dimarts, 22/02/2022 fins Dimarts, 22/03/2022
(En línia)

L’objectiu del curs és cercar eines i propostes educatives per utilitzar el diàleg, la participació i la mediació per abordar les exclusions socials.

L’actual situació de pandèmia i postpandèmia, els recursos emocionals i les estratègies comunitàries de certs col·lectius migrants, dones i joves racialitzats i estigmatitzats que des d’una mirada interseccional estan vivint situacions de racisme i discriminació, posa a debat bona part de les preocupacions dels professionals i de les administracions en aquest moment.

Tot això s’emmarca en els espais relacionals i de participació on s’estan donant transformacions importants en què el discurs d’odi i les situacions de violència i polarització poden arribar a prendre un paper crucial.

En els darrers anys s’ha plantejat una reformulació dels projectes comunitaris com la transició dels PLIS als PLACI i la incorporació dels Plans Locals i Comarcals de la perspectiva comunitària i de la diversitat com a eix de treball. La transformació que s’està planejant pretén impulsar un treball en xarxa i amb una perspectiva que transformi la coresponsabilitat dels diferents actors i a la vegada una plena participació dels agents dels barris i ciutats.

Objectius:

  • Cercar eines i propostes educatives per utilitzar el diàleg, la participació i la mediació per abordar les exclusions socials i identificant i rebutjant els comportaments i actituds discriminatòries envers les persones i col·lectius.
  • Establir els eixos d’anàlisi a partir de les diversitats i dels mecanismes interseccionals d’exclusió.
  • Analitzar els mecanismes que dificulten la gestió per part de les persones, de la seva pròpia autonomia i la capacitat de prendre decisions de forma responsable i amb un alt grau d’autoestima.
  • Conèixer els mecanismes que dificulten els valors de la convivència, la responsabilitat cívica, la justícia i l’equitat impulsant-ho des d’una perspectiva comunitària.
Data: 

Dimarts 22 febr

Hora: 

10:00

Organitzador: 
CEESC
Correu electrònic de l'organitzador: 
formacio@ceesc.cat