'Barnhaus', la casa que protegeix els infants

 Font:
Dijous, 07/04/2022
(En línia)

En aquesta càpsula es presenta el projecte Barnahus. Es tracta d’un sistema de protecció per a tot infant i adolescent que hagi patit violència de naturalesa sexual.

Davant de l’increment de les denúncies sobre violències de naturalesa sexual contra infants i adolescents, apareix el projecte Barnahus (“Casa dels infants” en islandès). Es tracta d’un sistema de protecció per a tot infant i adolescent davant de l’inici d’un procés judicial i/o com a recurs de suport per a institucions que detectin aquest tipus de problemàtiques.

Actualment a Catalunya, en aquest tipus d’incidències, el sistema judicial exposa l'infant i l'adolescent (menor d’edat) a situacions que vulneren o perjudiquen la seva futura recuperació. Barnahus procura per als infants i adolescents la no re-victimització, la cura de les seves declaracions oficials, l’empoderament i acompanyament durant els processos i, com hem comentat, la seva recuperació.

Catalunya, el País Basc i València ja s’han aventurat a treballar mitjançant aquest recurs. En aquesta càpsula organitzada pel Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC), Emilie Rivas, promotora del projecte iniciat a Tarragona, proporcionarà més informació sobre aquest projecte innovador, així com un apropament a la forma en què s'hi treballa, als professionals que tenen presència en aquesta fase de prevenció i als resultats observats fins al moment, entre molts altres temes.

Es tracta d'una càpsula oberta a l'interès de qualsevol professional, amb la idea de conèixer com pot l'àmbit social -i els seus professionals- treure profit d'un recurs d'aquestes característiques.

Data: 

Dijous 07 abr

Hora: 

18:00

Organitzador: 
CEESC
Correu electrònic de l'organitzador: 
projectes@ceesc.cat