Matinal d'intercanvi de llavors

Cartell de l'acte d'El Trill
Argençola
Dissabte, 05/03/2022 fins Diumenge, 06/03/2022

L'Associació El Trill organitza aquesta trobada per intercanviar coneixements i tornar llavors oblidades al cicle de cultiu.

La matinal d’intercanvi de llavors, que enguany compleix 10 anys, vol ser un espai on els i les amants, persones aficionades i professionals del món de l’agricultura intercanvien experiències i coneixements, a més de retornar al cicle de cultiu, llavors de varietats que tenen el perill de quedar en l’oblit.

Aquesta matinal, organitzada per l’Associació El Trill, pretén posar el seu granet de sorra per garantir la supervivència de les llavors ancestrals, patrimoni genètic que s’ha vist escapçat amb l’arribada de les llavors comercials.

Enguany les llavors prenen encara més protagonisme doncs a banda d’estar exposades per tal que les persones participants en facin intercanvi, també es durà a terme una tasca de caracterització per tal de poder aprofundir en el seu coneixement.

La jornada serà inaugurada la nit anterior amb un concert de Silvia Tomàs, cançons arrelades a la terra i a la humanitat.

Diumenge es començarà la matinal amb una caminada per la Serra de Cantagalls i seguidament se celebrarà la jornada tècnica en la qual diferents expertes conversaran sobre la nova ruralitat i l’agricultura regenerativa. També hi haurà una taula rodona amb representants de diferents micropobles i pagesia rural. La matinal finalitzarà amb un tast de productes del Parc Agrari de la Conca d’Òdena.

A més a més, durant tot el matí hi haurà paradetes i mercat de productes de proximitat.

La Matinal tindrà lloc a Argençola i hi participaran diverses entitats com la cooperativa El Pa Sencer, l’Escola Agrària de Tàrrega i l’Ajuntament d’Argençola.

Data: 

Dissabte 05 març

Hora: 

22:00

Organitzador: 
Associació El Trill
Correu electrònic de l'organitzador: 
associacioeltrill@gmail.com