I Fòrum Social de la Cura

Cartell del Fòrum Social de la Cura
Barcelona
Dissabte, 12/03/2022

Diverses entitats organitzen una jornada per reflexionar sobre el dret a cuidar i ser cuidada, i impulsar un Sistema Nacional de Cura.

El primer Fòrum Social de la Cura arriba aquest dissabte 12 de març a la Lleialtat Santsenca i a les Cotxeres de Sants per fer front al model actual de les cures basat en la desigualtat i la injustícia social que vulnera els drets de les persones cuidadores i de les cuidades. L'objectiu és organitzar una resposta política col·lectiva que reivindiqui el dret a la cura i impulsi un Sistema Nacional de Cures.

Organitzada per un grup de persones vinculades a Coòpolis, Xarxa Cesca, La Colla Cuidadora, The Care Lab i grups de recerca, compta amb la col·laboració de diverses entitats com ara Més que Cures o Clara Ser Gran.

La jornada s'iniciarà amb una xerrada sobre polítiques de cures amb Mari Luz Esteban, professora d’Antropologia Social a la Universitat del País Basc (UPV-EHU) i activista feminista, i continuarà amb tallers temàtics i intersectorials, i taller participatius per articular la demanda per una cura justa i digna al llarg de la vida.

Finalment, es farà una assemblea oberta per pensar el treball en xarxa, i es llegirà un manifest.

Data: 

Dissabte 12 març

Hora: 

09:00

Organitzador: 
Grup impulsor format per persones vinculades a diverses entitats
Correu electrònic de l'organitzador: 
Coopolis@bcn.coop