Curs: 'De l'Atenció Centrada en la Persona al Self-directed support'

De l'Atenció Centrada en la Persona al Self-directed support. Font: Isocial
Dijous, 05/05/2022 fins Dimarts, 31/05/2022
(En línia)

Formació-acció per a professionals que fan intervenció social en institucions públiques o en entitats del tercer sector.

Els darrers anys en Serveis Socials s’ha consolidat l’enfocament d’intervencions professionals centrades en la persona, la coneguda ACP. Avui sabem que no es tracta tant de posar la persona al centre i que els professionals prenguin decisions tenint presents els seus interessos i voluntats, com d’oferir-li els suports que necessita per poder prendre les seves pròpies decisions.

El model europeu del Suport Auto-dirigit (Self-directed Support en anglès) busca garantir i preservar aquest enfocament: donar suport i acompanyar en la presa de decisions a les persones que s’adrecen als serveis socials i a les entitats socials, a fi que tinguin en tot moment la possibilitat de fer efectius l’elecció i el control sobre com s’organitza l’acció o pla de suport per assolir els resultats acordats amb els/les professionals, a partir de les seves voluntats i els seus drets.

La Fundació iSocial, a través d’aquest curs de formació-acció, té l’objectiu de guiar la introducció de l’enfocament de l’ACP i el Self-directed Support en els serveis socials públics i de les entitats del tercer sector, considerant les diferents situacions i variants de perfils que els/les professionals atenen.

El curs de 21 hores es desenvolupa en línia, per mitjà de la plataforma Zoom, els dimarts de 17 a 19h. Consta de 7 tallers que exposen el marc teòric del Suport Auto-dirigit, i 6 sessions amb un enfocament pràctic, per donar eines, resoldre dubtes i apuntar com implementar els principis del SDS als serveis i a les entitats socials. Participar en el curs tindrà un cost de 285 € (40% de descompte per a les entitats membres d’iSocial). Aquelles persones interessades a conèixer en detall el programa i l'equip docent ho podrà fer a través d'aquest enllaç. Les inscripcions es fan a través del correu electrònic.

Data: 

Dijous 05 Maig

Hora: 

17:00

Organitzador: 
Isocial
Correu electrònic de l'organitzador: 
formacio@isocial.cat