Catorzè Diabòlic a Vilafranca del Penedès

Els Diables de Vilafranca en un dels seus actes. Font: Ball de Diables de Vilafranca del Penedès
Vilafranca del Penedès
Dissabte, 30/04/2022

Després de tres anys, es reprèn la cercavila de balls de diables, que se celebra des del 1815 i és un acte consolidat en calendari festiu de la població vilafranquina.

El Ball de Diables de Vilafranca del Penedès és una celebració folklòrica i tradicional de la cultura popular catalana, que representa la lluita entre el bé i el mal, omplint els carrers de la vila amb el foc com un dels seus elements pirotècnics principals, tot recitant versos satírics. El dissabte 30 d'abril se celebra la catorzena edició del Diabòlic, iniciant la cercavila a les 21 h del vespre a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès.

L’objectiu d'aquesta festivitat és fer difusió dels diferents elements culturals del món del foc del nostre territori, organitzada pels Diables de Vilafranca. Es conviden tres colles de diables i una bèstia de foc, que aquesta edició són: el Drac de la Geltrú, i les colles Dimonis Enroscats de l’Alcúdia (País Valencià), Ball de Diables del Vendrell i Ball de Diables de Reus. La cercavila finalitza al carrer Manuel Barba i Roca, on enguany aproparan a tothom la cultura del foc. Durant el matí, també es durà a terme l'activitat El Teu Diabòlic, adreçada a joves de deu a setze anys.

Data: 

Dissabte 30 abr

Hora: 

21:00

Organitzador: 
Ball de Diables de Vilafranca del Penedès
Correu electrònic de l'organitzador: 
diablesdevilafranca@gmail.com