Commemoració del Dia de la Nakba Palestina 2022

Una família palestina onejant la seva bandera en representació al Dia de la Nakba Palestina. Font: Llicència CC Pixabay
Barcelona
Divendres, 13/05/2022

Enguany se celebra el 13 de maig i recorda, com cada any, el dia de dol en què 800.000 palestins i palestines van haver de fugir a territoris com la Franja de Gaza o Cisjordània per la creació d'Israel, el 1948.

L'any 1948, concretament el 14 de maig del calendari gregorià, una gran part de la població palestina va haver de fugir de les seves llars a conseqüència del naixement de l'Estat d'Israel. A partir del 1998, coincidint amb el cinquanta aniversari de la formació d'Israel, cada maig se celebra el Dia de la Nakba, una jornada de dol per al poble palestí. Enguany, a Barcelona, es commemora el 13 de maig, amb un acte al Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), a les 17.30 h de la tarda.

Associacions com la Comunitat Palestina de Catalunya, la coalició Prou Complicitat amb Israel, l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, amb el suport la Generalitat de Catalunya, són les organitzadores de l'acte. Assistiran diferents activistes del moviment i la defensa de Palestina per fer un seguit de parlaments i reivindicacions, com Mohammed Al - Kurd, Maha Abdallah, Hala Marshood, Magid Shihade, Txell Bonet i Natàlia Abu-Sharar. A més, a les 19.30 h es farà l'entrega dels Premis Esperança de la Comunitat Palestina de Catalunya.

Data: 

Divendres 13 Maig

Hora: 

17:30

Organitzador: 
Comunitat Palestina de Catalunya, Prou Complicitat amb Israel i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament
Correu electrònic de l'organitzador: 
proucomplicitat@gmail.com