Celebració de La Patum de Berga 2022

Imatge de la Plaça de Sant Pere celebrant la Patum completa, l'acte més popular de la festa. Font: La Fotogràfica
Berga
Dimecres, 15/06/2022 fins Diumenge, 19/06/2022

La festa de la Patum de Berga és de les celebracions més importants de Catalunya, amb més de sis-cents anys d'història i declarada com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Fins al diumenge 19 de juny, la població de Berga viurà la celebració de La Patum, la seva festa més important i una de les més distingides en l'àmbit de Catalunya: el ball, el foc i la cultura popular són els principals elements d'aquesta celebració amb més de sis-cents anys d'història. Se celebra durant la festivitat del Corpus i, enguany, es desenvolupa des del dimecres 15 fins al diumenge 19 de juny, una edició especial que significa el retorn a la normalitat i als carrers dels Salts de Plens, els Tirabols, les Patums Completes i les Patums de Lluïment.

Les places i els carrers de Berga també celebren el quatre-cents aniversari de cinc de les comparses que hi participen. De la programació d'enguany, en destaquen diferents actes: divendres 17 de juny, des de les 9 h fins a les 17 h se celebra La Patum Infantil, organitzada per l’Associació de La Patum Infantil de Berga. El dissabte 18 de juny, a les 12 h del migdia, s'entreguen els títols de Patumaire i Patumaire d'Honor i, a les 19.30 h, la plaça de Sant Pere saltarà amb els tabals, maces, guites i gegants vells, acompanyats de la cobla de la ciutat.

Per concloure la festivitat, el diumenge 19 de juny se celebra la Missa Major i la Patum de Lluïment, durant el matí. A les 21.30 h arriba l'acte més important: La Patum Completa, a càrrec de la Cobla Ciutat de Berga. Una festivitat dedicada als habitants de Berga i a tots els amants de la cultura popular i la tradició, i organitzada per l'Ajuntament de Berga. La programació completa es pot consultar en aquest enllaç.

Data: 

Dimecres 15 juny

Hora: 

12:00

Organitzador: 
Ajuntament de Berga en col·laboració amb entitats de cultura popular
Correu electrònic de l'organitzador: 
festes@ajberga.cat