Ruta guiada: ‘Els darrers boscos caducifolis del Baix Foix’

El Baix Foix serà l'entorn de la ruta guiada de l'ARBA Litoral.
Cubelles
Diumenge, 31/07/2022

El Roure Narcís, l’Omeda de Mas Trader o Les Bassetes són alguns dels espais que es visitaran durant la ruta guiada de l’Associació ARBA Litoral el pròxim 31 de juliol a la ribera del Baix Foix.

Durant un itinerari de tres quilòmetres, les singularitats i funcions ecològiques de la vegetació de la ribera del Foix de Cubelles creen un entorn privilegiat on endinsar-se gràcies a la ruta guiada organitzada per l’Associació per la Recuperació del Bosc Autòcton (ARBA Litoral).

La jornada del diumenge 31 de juliol començarà a les 9 h a la Font piramidal de Mas Trader. Allà es podrà visitar el Roure Narcís i el sotabosc laurifoli de l‘Omeda de Mas Trader, un paratge que conserva una selva subtropical d’abans de les glaciacions d’Europa i la sequera del miocè de fa milions d’anys. A continuació es compararà el comportament d’una erosió d’un talús artificial del Foix amb el de la roureda de Les Bassetes.

Finalment, s’arribarà a l’itinerari botànic municipal on s’explicarà la Successió Ecològica i la Plantació en Laberint. Per aquestes activitats, dirigides a les persones amants de la natura, cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic a arbasistemalitoral@gmail.com.

Data: 

Diumenge 31 jul

Hora: 

09:00

Organitzador: 
Associació per la Recuperació del Bosc Autòcton (ARBA Litoral)
Correu electrònic de l'organitzador: 
arbasistemalitoral@gmail.com