Cicle de cinema documental: ‘Món a la fresca’

El cicle de cinema documental es fa cada estiu al pati de l’Ateneu Santcugatenc, a Sant Cugat del Vallès. Font: Xarxa d'Economia Solidària de Sant Cugat
Sant Cugat del Vallès
Dimecres, 20/07/2022

La peça ‘A fashion uprising’ protagonitza la sessió del dimecres 20 de juliol del cicle de cinema documental a l'aire lliure que ofereix treballs sobre la cooperació, la pau i els drets humans de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental).

La Xarxa d'Economia Solidària de Sant Cugat consolida un nou exitós cicle de documentals per acostar al públic la reflexió i els missatges sobre la situació dels drets humans a diferents llocs del món. El cicle ‘Món a la fresca’ emet el 20 de juliol una peça documental sobre l’accident de Rana Plaza, a Bangladesh: la caiguda d’un edifici va matar més de tres-centes treballadores del tèxtil que treballaven per a marques de gran consum a Europa. La tragèdia va evidenciar la falta de drets de les treballadores de països pobres, que fan la feina en condicions molt precàries, i l’afany consumista de les societats més riques.

Aquelles morts van fer que sorgissin veus qüestionant el frenètic sistema de la moda, que és la segona indústria més contaminant del planeta. El documental ‘A fashion uprising’ explora les conseqüències de produir roba barata i planteja alternatives que estan sorgint. En aquest cas, l’entitat que presenta la peça és Active Africa.

Com ja és habitual, el documental es podrà veure al pati de l’Ateneu Santcugatenc (Avinguda de Gràcia, 16), a les 21.30h. Per cinquè any, la Xarxa Solidària de Sant Cugat ha plantejat un cicle “per repensar el present, transformar realitats, canviar models i ampliar nous horitzons”.

L’entrada és gratuïta i oberta a tothom, però cal fer la inscripció. Tota la informació sobre ‘Món a la fresca’ es pot consultar al web de l'Ateneu Santcugatenc.

Data: 

Dimecres 20 jul

Hora: 

21:30

Organitzador: 
Xarxa d'Economia Solidària de Sant Cugat
Correu electrònic de l'organitzador: 
santcugat@xes.cat