Curs: Finances per a no financers

 Font:
Dimecres, 07/09/2022
(En línia)

Un curs per a les persones que es troben implicades en la gestió econòmica i fiscal sense saber-ne.

Aquesta formació en línia està pensada per oferir a l'alumnat els conceptes i principis bàsics de la comptabilitat. L'objectiu és que les persones assistents aprenguin a elaborar i interpretar documents de control econòmic, així com a controlar la situació financera d'una entitat.

Es tracta d'un curs de vint hores teòriques durant les quals es farà servir terminologia entenedora, amb el coneixement que les persones que hi participen ho fan per aprendre a desenvolupar les tasques de gestió econòmica des d'un punt de partida baix.

El pla de treball divideix els continguts en quatre mòduls que van construint el coneixement des de la base:

Mòdul 1. Abans de parlar dels números: s'exposarà com organitzar la part administrativa i es definiran els conceptes de llibre de caixa i de bancs i de comptabilitat.

Mòdul 2. Pla General de Comptes: s'ensenyarà la legislació aplicable a les entitats sense ànim de lucre, com fer el Pla General de Comptes d'aquestes institucions, i quins són els principis de la comptabilitat i la codificació comptable.

Mòdul 3. Metodologia comptable: es mostrarà com fer el cicle i els fets comptables, el registre d'operacions i el mètode de la partida doble, i es donarà la teoria sobre el càrrec i l'abandonament.

Mòdul 4. Pressupostos: S'oferirà contingut sobre tot allò relacionat amb els pressupostos, com és el cas de la seva aplicació com a eina de gestió i com a expressió del pla econòmic d'una entitat. També s'assenyalaran les fases del procés pressupostari, així com alguns tipus de pressupost, com el d'explotació, el d'inversions i el de tresoreria.

Les persones interessades es poden matricular aquí.

Data: 

Dimecres 07 set

Hora: 

09:00

Organitzador: 
Fundació Pere Tarrés
Correu electrònic de l'organitzador: 
fundacio@peretarres.org