Com treballar la participació juvenil en projectes, centres i recursos juvenils

 Font:
Barcelona
Dimecres, 02/11/2022 fins Dimecres, 23/11/2022

Formar part d’un projecte i participar en la presa de decisions d’allò que afecta la quotidianitat d’un centre o d’un recurs incideix en el sentiment de pertinença, en la motivació intrínseca i en l’empoderament juvenil.

Alhora, els processos de participació esdevenen processos educatius en la participació política i en una democràcia més participativa. Així mateix, l’acompanyament en la presa de decisions d’allò que afecta un grup o una comunitat permet treballar diverses competències personals i habilitats socials.

Objectius:

  • Conèixer diferents formes de participació juvenil.
  • Fomentar el pensament crític en relació amb la participació juvenil.
  • Identificar factors facilitadors i factors limitadors de la participació juvenil en recursos per a joves.
  • Descobrir eines i estratègies per al foment de la participació juvenil en projectes, centres i recursos per a joves.
  • Descobrir eines i estratègies per al disseny, execució i avaluació de la participació juvenil en projectes, centres i recursos per a joves.

Metodologia

Es realitzaran sessions en format seminari en les quals es tractaran qüestions teòriques i pràctiques, amb l’exploració de diversos materials audiovisuals i d’internet i a partir d’experiències i casos de les pròpies persones participants.

Es duran a terme dinàmiques per a facilitar la reflexió i la comprensió d’alguns conceptes i per a promoure la construcció col·lectiva de coneixement a partir de la reflexió, l’actitud crítica i el treball en equip i es practicaran diverses tècniques i eines participatives per utilitzar en diversos contextos i situacions d’acció socioeducativa amb adolescents i joves.

Data: 

Dimecres 02 nov

Hora: 

10:00

Organitzador: 
CEESC
Correu electrònic de l'organitzador: 
projectes@ceesc.cat