Ruta històrica per commemorar la figura de Ruth von Wild

Exemple d'una fotografia antiga que mostra la tasca de l'Ajuda Suïssa. Font: Servei Civil Internacional de Catalunya
Barcelona
Dijous, 29/09/2022

En el marc de la celebració del quaranta aniversari del Servei Civil Internacional de Catalunya, s'organitza una activitat per conèixer l'Ajuda Suïssa a Catalunya durant la Guerra Civil Espanyola.

Ruth von Wild va ser una activista humanitària suïssa, membre del Servei Civil Internacional (SCI), que va capitanejar i coordinar l'Ajuda Suïssa a Catalunya durant l'època de la Guerra Civil Espanyola. Va arriscar la seva vida per ajudar i salvar infants, i va lluitar per proporcionar l'ajuda necessària a diferents menjadors, hospitals, refugis i colònies de Catalunya. Com a acte de celebració del quaranta aniversari de l'SCI Catalunya, han organitzat un esdeveniment de commemoració el dijous 29 de setembre, a les 18 h, a Barcelona.

Per donar a conèixer la història i actes de la Ruth von Wild, es durà a terme una ruta històrica per diversos indrets representatius del barri de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona. Són escenaris de la guerra plens d'història que, encara que han canviat completament al llarg dels anys, mantenen l'essència dels fets ocorreguts. Des de l'organització portaran fotografies antigues dels espais per comparar el pas del temps. Una activitat dedicada a totes aquelles persones que vulguin descobrir la tasca imprescindible que va desenvolupar Ruth von Wild per salvar nombroses vides.

Alguns exemples d'espais que es visitaran són: les colònies Herzberg i Nàdia Krúspkaia, per a infants refugiats, la casa dels Quàquers o les residències per a famílies La Pasionaria i Elisenda. El recorregut serà de la mà de Maria Ojuel, historiadora i membre històrica de l’SCI Catalunya.

Per participar, cal omplir el formulari inclòs en la pàgina web.

Data: 

Dijous 29 set

Hora: 

18:00

Organitzador: 
Servei Civil Internacional de Catalunya
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@scicat.org