Conferència: 'Gaza. Sobirania alimentària des de les dones refugiades de Palestina i després de la crisi d'Ucraïna'

Imatge de tres infants jugant al camp de persones refugiades on viuen per representar la conferència. Font: Llicència CC Unsplash
Barcelona
Dijous, 29/09/2022

La xerrada, organitzada per l'Agència de les Nacions Unides per als Refugiats de Palestina al Pròxim Orient (UNRWA), analitzarà els efectes de la justícia ambiental i la sobirania alimentària a les persones refugiades de Palestina a Gaza.

L'UNRWA Catalunya és l'entitat organitzadora de la conferència, celebrada el dijous 29 de setembre, de 18.30 h a 20 h, a la Sala de Conferències de la Biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona. L'objectiu de l'esdeveniment és donar a conèixer i reivindicar la situació de crisi i emergència humanitària que viu la població de la Franja de Gaza, especialment les dones i les nenes.

Segons detalla l'organització, fa més de quinze anys que aquesta zona viu ofensives militars i bloquejos que han provocat una situació insostenible per a les persones residents: més del 80% viuen per sota del llindar de la pobresa, per culpa de l'agreujament de la situació a causa de la inflació dels preus dels aliments i els productes bàsics. En aquesta conferència s'analitzaran les causes, l'impacte i la situació actual per donar-la a conèixer a la ciutadania de Barcelona.

Hi participaran Raquel Martí, directora executiva de l'Associació Comitè Espanyol de la UNRWA, i Baraa Abu Assaker, persona refugiada de Palestina de Gaza i actualment investigadora biomèdica a la Universitat de Barcelona. Després de la presentació, se celebrarà la inauguració de l'exposició 'Gaza, llavors de resiliència', una mostra de relats sonors il·lustrats sobre l'experiència de vuit dones refugiades de Palestina a la Franja de Gaza.

Data: 

Dijous 29 set

Hora: 

18:30

Organitzador: 
UNRWA Catalunya
Correu electrònic de l'organitzador: 
catalunya@unrwa.es