Festa Arrels, la gran trobada del món rural a Barcelona

Un apicultor mostrant la seva feina, com a representació de la Festa Arrels. Font: Revista Arrels.
Barcelona
Dissabte, 19/11/2022

El projecte Arrels presenta la primera edició de la Festa Arrels, una jornada en la qual es podrà gaudir d'un mercat de pagès, d'actuacions culturals, debats i d'un espai infantil.

El dissabte 19 de novembre, d’11 h a 20 h hores, el Museu Marítim de Barcelona acollirà la celebració de la primera Festa Arrels, una jornada que neix per convertir-se en la gran mostra del món rural català actual. És organitzada per Arrels, un projecte de comunicació social que compta amb una revista, un web, pòdcast i vídeos, a més d'un mercat virtual de productes de proximitat. És el primer gran esdeveniment presencial de tota la comunitat que treballa al voltant del projecte.

Aquesta celebració té com a objectiu apropar la realitat pagesa a la ciutat. Protagonitzada amb el lema "el món que torna" les assistents podran gaudir de gastronomia, cultura i saviesa rural de la mà de professionals del sector.

Durant el dia es podrà gaudir de diferents activitats gastronòmiques, culturals i infantils diferenciades en cinc blocs: 'Mercat de pagès', inclou quaranta-cinc parades de productores per a tastar i comprar productes locals; 'Gastro Arrels' és un espai per a provar tastos d’aliments i begudes de proximitat; la secció 'Actuacions' permetrà gaudir d'activitats culturals com concerts, la projecció documental Caravana Delta i la participació en taules rodones i debats, i 'Auditori Arrels', amb diàlegs, debats, presentacions de llibres i documentals.

Finalment, la zona 'Mini Arrels' està dedicada a les més menudes i s'hi podran trobar jocs, joguines, actuacions i tallers per a infants. L'entrada a l'esdeveniment és gratuïta i és obert a tots els públics, amb l'objectiu d'apropar i promocionar el món rural i els productes de proximitat. Durant la jornada es llegirà el Manifest Arrels, el qual defensa un nou model de convivència entre el món rural i l'urbà, basat en el respecte mutu i la cooperació.

Data: 

Dissabte 19 nov

Hora: 

11:00

Organitzador: 
Món Arrels
Correu electrònic de l'organitzador: 
socis@mercatarrels.cat