Concentració contra els feminicidis: 'Ni una menys, ni una més'

Cartell de la convocatòria de la concentració contra els feminicidis el 2 de gener a les 19h a la plaça Sant Jaume, de Barcelona. Font: Novembre Feminista
Barcelona
Dilluns, 02/01/2023

L’any 2022 es va tancar amb dotze feminicidis a Catalunya. El 2 de gener a les 19h hi ha una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona amb el lema ‘Ni una menys, ni una més’.

Ca la Dona i Novembre Feminista, una plataforma que aplega desenes d’entitats, han convocat una concentració per denunciar els feminicidis, que van augmentar tant a Catalunya com a tot l’Estat, a finals de l’any passat. El lema és ‘Ni una menys,, ni una més’ i la convocatòria és a les 19h a la plaça Sant Jaume, al centre de Barcelona.

L'any passat van ser assassinades dotze dones a Catalunya i quaranta-sis a tot l’Estat.

Les entitats organitzadores conviden a l’autoorganització feminista “contra la complicitat de la societat i la permissivitat dels atacs, que fan que l’agressor se senti legitimat”. Així ho diuen en el manifest en el qual, a més, destaquen que períodes com les festes obliguen moltes dones a una convivència forçada amb els maltractadors i per això van repuntar les dades de feminicidis al desembre. De les vuit dones mortes al desembre a tot l’Estat, una va ser a Lleida i una altra, a Santa Perpètua de la Mogoda (Vallès Occidental).

Estem en estat d’alerta total i no pararem d’exigir que les propostes de prevenció contra les violències masclistes siguin una prioritat política, per a les institucions i per a tota la societat. Ens hi va la vida!”, conclou el text.

Un terç de les dones mortes el 2022 havia denunciat l’assassí, però no tenia mesures de protecció. Les expertes en violències masclistes assenyalen que el sistema és massa lent i no funciona com a eina de protecció.

Data: 

Dilluns 02 gen

Hora: 

19:00

Organitzador: 
Ca la Dona i Novembre Feminista
Correu electrònic de l'organitzador: 
novembrefeminista@gmail.com